Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2022

Νοσοκομειακοί Γιατροί – Ιατρικός Σύλλογος: Οι ιατροί της Κω δεν συγκαταλέγονται στο ‘’κοπάδι ‘’των πελατειακών και κομματικών σχέσεων των διοικούντων


 

 

Άγνοια και πρόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης καταλογίζουν στον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Παππά και την αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Χαρούλα Γιασιράνη η πρόεδρος του Συλλόγου των Νοσοκομειακών Ιατρών Κατερίνα Γαβαλά και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, Μαρία Φρατζάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις τους ότι “οι ιατροί και η Κωακή κοινωνία, συνωμοτούν για την διατήρηση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Κω για κομματικούς λόγους’’.

“Ο κ. βουλευτής, που έχει λύση στα λόγια για όλα τα προβλήματα, αναφέρει σε συνέντευξή του περί «τεχνητής κρίσης» και ότι «τοπικοί παράγοντες εμποδίζουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου», χωρίς βεβαίως να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία” τονίζουν στην ανοιχτή επιστολή τους οι εκπρόσωποι των ιατρών.

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζουν συκοφαντικές για το ιατρικό σώμα, ατελέσφορες για την επίλυση των προβλημάτων και διχαστικές για την Κωακή κοινωνία τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, ότι “το Νοσοκομείο της Κω είναι από τα καλύτερα στελεχωμένα στην Ελλάδα”.

“Η αδυναμία στελέχωσης του Νοσοκομείου της Κω και τα παιχνίδια τοπικών παραγόντων έχουν γίνει αντιληπτά από τους πολίτες”, υπογραμμίζουν οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών ιατρικών σωματείων του νησιού.

Κάνουν λόγο για εσκεμμένη παράλειψη στις απλήρωτες, αλλά δεδουλευμένες εφημερίες προηγούμενων ετών Νοσοκομειακών Ιατρών και  καλούν τους διοικούντες “αν δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια κενά ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού  ας μη δημιουργούν κλίμα έντασης”.

“Οι ιατροί της Κω’’ υπογραμμίζουν οι πρόεδροι των Νοσοκομειακών Ιατρών και του Ιατρικού Συλλόγου “δεν συγκαταλέγονται στο κοπάδι των πελατειακών και κομματικών σχέσεων και δεν ανέχονται την απαξίωση τους!’’.

 

Πηγή: www.ertnews.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More