Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2022

Στη γραμμή Καρπάθου - Κάσου ξανά το “Πρέβελης”... - Έχουν ανοίξει οι κρατήσεις για τα δρομολόγιά του


 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή της  ertnews.gr στο Λασίθι, Ιάσωνα Ταβλά, επιστρέφει από την ερχόμενη Παρασκευή το πλοίο «Πρέβελης» στην «άγονη γραμμή», αποκαθιστώντας την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Κάσου και της Καρπάθου με την Κρήτη και το λιμάνι του Πειραιά.  

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, από τον Άγιο Νικόλαο σημειώνοντας ότι προσπάθεια του Υπουργείου είναι να ενισχύσει περεταίρω την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τους χειμερινούς μήνες. 

Η διάρκεια της νέας σύμβασης ορίζεται στους τρεις μήνες με τα ίδια χαρακτηριστικά πλοίου αλλά με μεγαλύτερο μίσθωμα, καθώς το οικονομικό στοιχείο ετέθη σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να υπάρξει κάλυψη της συγκοινωνιακής ανάγκης προς Κάρπαθο και Κάσο το συντομότερο. Έτσι, το μίσθωμα ορίζεται για το τρίμηνο στα 4,29 εκ. ευρώ.

Οι κρατήσεις έχουν ανοίξει

Όπως αναφέρoυν τα  karpathiakanea.gr, η ΑΙΓΑΊΩΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ έχουν ενεργοποιηθεί τα δρομολόγια από 22/07/2022 (απόγευμα) με το F/B Prevelis και είναι διαθέσιμα για κράτηση και έκδοση εισιτηρίων.  


 



 

 

 

Με πληροφορίες από ertnews.gr και karpathiakanea.gr/


 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More