Τρίτη, Αυγούστου 31, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Εξαγορά και αποστασία» η υπουργοποίηση Αποστολάκη


 

 

Ενήμερος ο Α. Τσίπρας από δεκαημέρου από τον ίδιο τον Ευ. Αποστολάκη. Τι είχαν πει οι δυό τους, τι άλλαξε. Επικοινωνία και Δημητριάδη-Καλογήρου.

 

Ενήμερος εδώ και δέκα ημέρες ήταν ο Αλέξης Τσίπρας για την πρόθεση του πρωθυπουργού να εντάξει στο υπουργικό σχήμα τον Ευάγγελο Αποστολάκη (φωτ.) και, μάλιστα, από τον ίδιον τον νέο υπουργό. Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης είχε μεταφέρει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την βολιδοσκόπηση που του είχε γίνει από το πρωθυπουργικό περιβάλλον να αναλάβει υφυπουργός στο νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας “χάριν της συναίνεσης”.

Ο κ.Τσίπρας του απάντησε ότι δεν χτίζονται έτσι οι πολιτικές συναινέσεις και ότι επρόκειτο για κίνηση “αποστασίας”. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Αποστολάκης συμφώνησε με την εκτίμηση αυτή και είπε ότι δεν θα αποδεχτεί την πρόταση.

Το γεγονός ότι την αποδέχθηκε, με την “διόρθωση” να γίνει υπουργός και όχι υφυπουργός, οδήγησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην σκληρή ανακοίνωση που εξεδόθη το μεσημέρι: “Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης”.

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, και τον ενημέρωση για την επικείμενη υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη.

Κατά τις πληροφορίες, εισέπραξε την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή αυτή η κίνηση “δεν δείχνει συναίνεση, αλλά εξαγορά και αποστασία”. 

Αρμόδια στελέχη του κόμματος σχολιάζουν δεικτικά: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Σημειώνεται ότι ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης είχε ορισθεί υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2019.

 

euro2day.gr 

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More