Κυριακή, Μαΐου 30, 2021

Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Λέρου - Πάτμου: Σταμάτησε ο οριζόντιος εμβολιασμός λόγω έλλειψης εμβολίων


 

“Ενώ η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και στη Πάτμο, παρόλα αυτά το πρόγραμμα οριζόντιου εμβολιασμού έχει σταματήσει με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Πάτμου, Ελευθέριου Πέντε”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ ( Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου Κέντρου Υγείας Πάτμου και Περιφερειακών Ιατρείων Λειψών και Αγαθονησίου) Γιώργος Τσουκαλάς.

 Στην Πάτμο έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 1.600 εμβολιασμοί και με τις δύο δόσεις, σε σύνολο 3.000 κατοίκων, μη συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων στον τουρισμό, που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.
 

“Είχαμε προτείνει να συνεχίσει ο δήμος τους εμβολιασμούς αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση καθώς ο δήμαρχος συμφώνησε με την απόφαση του Υπουργείου για παύση. Με δική μας πρωτοβουλία ανοίξαμε λίστα (παρότι είχε κλείσει το πρόγραμμα) και μέσα σε δυο μέρες υπήρξε συμμετοχή από 200 τουλάχιστον άτομα”, υπογράμμισε ο κ Τσουκαλάς.
 

Το ίδιο συνέβη και με τη Λέρο, όπου έχουν πραγματοποιηθεί περί τα 3.500 εμβόλια με τις δυο δόσεις (7.000 με μία δόση ) ενώ ο τοπικός πληθυσμός αγγίζει τους 8.000.
 

Ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ ανέφερε, ότι υπάρχουν αιτήσεις για εμβολιασμό αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί στο νησί και υποχρεούνται οι ενδιαφερόμενοι να πάνε Ρόδο και Κω.
 

Παράλληλα ζητήθηκε να σταλούν στη Πάτμο εμβόλια, ώστε να εμβολιαστεί το 60 με 70% και να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες ,γιατί -όπως εξήγησε- το καλοκαίρι το νησί αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο και θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια, αφού δυο γιατροί με τρεις νοσηλεύτριες καλύπτουν όλα τα περιστατικά του νησιού και τους εμβολιασμούς.
 

Σε επικοινωνία που είχε ο κ Τσουκαλάς με εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας τον διαβεβαίωσε, ότι θα γίνει μελλοντική επανεξέταση του θέματος υποστηρίζοντας, ότι το νησί είναι Covid free.
 

Εντωμεταξύ μόλις χθες εντοπίστηκαν δυο μαθητές θετικοί ένας σε νηπιαγωγείο και ένας σε δημοτικό σχολείο της Πάτμου οι οποίοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More