Τετάρτη, Οκτωβρίου 30, 2019

Ρόδος: Κλείνει η ιρλανδική διάβαση στον ποταμό της Κρεμαστής

Επιτέλους! - Κλείνει η ιρλανδική διαβαση στον ποταμό της Κρεμαστής!

Την ιρλανδική διάβαση στον ποταμό της Κρεμαστής, αποφάσισε να κλείσει κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να προστατευθούν οι οδηγοί από ενδεχόμενη πλημμύρα.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη διάβαση έχουν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα, όταν -κατά τη διάρκεια καταρρακτώδους βροχής- διέσχισαν τον ποταμό με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά.

Όπως έγινε γνωστό,  η παράκαμψη θα εκτελείται μέσω της παρόχθιας οδού σύμφωνα με σχετική μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας μετά και τη σύμφωνη γνώμη της τροχαίας Ρόδου.

«Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ιρλανδική διάβαση με αποτέλεσμα η τροχαία να καλείται όποτε έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, και να την κλείνει. Επειδή και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας έχει επιστήσει την προσοχή μας για τα φαινόμενα που έχουν γίνει πλέον πολύ επικίνδυνα και για την προστασία όλων προχωρήσαμε σε αυτή την απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευστρατίου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Ανανίας, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου, εξέφρασε τον προβληματισμό μήπως είναι υπερβολικός ο αποκλεισμός της ιρλανδικής διάβασης για όλο το χειμώνα καθώς εξυπηρετείται όλο το χωριό μέσω αυτού του δρόμου και πιθανόν όπως είπε να υπάρξουν αντιδράσεις για τον αποκλεισμό σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Σημειώνεται ότι τόσο η ελληνική αστυνομία όσο και η πυροσβεστική υπηρεσία διά των εκπροσώπων τους στη χτεσινή συνεδρίαση, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για το κλείσιμο της ιρλανδικής διάβασης, ενώ το τμήμα τροχαίας έθεσε την προϋπόθεση να τοποθετηθεί πληροφοριακή κυκλοφοριακή πινακίδα και σήμανση σε αρκετή απόσταση πριν το σημείο ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί.


(Με πληροφορίες από ert.gr και rodiaki.gr ) - Oct 30, 2019

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More