Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

Ο Ερντογάν ζήτησε αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου λίγο πριν συναντηθεί με τον Μητσοτάκη για 30 λεπτά! - Ανακοινώσεις κομμάτων



Λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα ως κράτος. 

«Η απομόνωση των Τουρκοκύπριων πρέπει να σταματήσει και σήμερα για ακόμα μια φορά καλώ την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να εγκαθιδρύσει, πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας για το Κυπριακό σημείωσε: «Έχουν περάσει 50 χρόνια από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα η ειρήνη και η σταθερότητα κυριάρχησαν στην περιοχή. Πάντοτε οι τουρκοκύπριοι και η Τουρκία είχαν την καλή θέληση να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Το μοντέλο της ομοσπονδίας είναι ξεπερασμένο και υποστηρίζουμε πλήρως την λύση δυο κρατών με δυο διαφορετικά έθνη και την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου».

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο υποτίθεται πληρώνεται από τους συνδρομητές του αλλά ελέγχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν  άκουσε προς το παρόν τι είπε ο Ερντογάν και απλά μεταδίδει τα εξής: 



Οι αξίες του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και του Δυτικού κόσμου «πεθαίνουν στη Γάζα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στην ομιλία του ο Ερντογάν ζήτησε να συγκροτηθεί μια «συμμαχία της ανθρωπότητας» που θα σταματήσει το Ισραήλ, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση ότι αγνοεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. «Όπως τον Χίτλερ τον σταμάτησε η συμμαχία της ανθρωπότητας πριν από 70 χρόνια, έτσι και ο Νετανιάχου και το δίκτυο των δολοφόνων του πρέπει να τους σταματήσει η συμμαχία της ανθρωπότητας», είπε. «Δεν πεθαίνουν μόνο τα παιδιά, στη Γάζα, πεθαίνει και το σύστημα του ΟΗΕ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζοντας ότι ο ΟΗΕ έχει γίνει μια «δυσλειτουργική δομή». «Οι αξίες που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται η Δύση πεθαίνουν (…) Θέτω ανοιχτά το ερώτημα: Εσείς, οργανισμοί προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτοί που ζουν στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη δεν είναι άνθρωποι;», διερωτήθηκε, λέγοντας ότι η Γάζα έχει γίνει «το μεγαλύτερο νεκροταφείο παιδιών και γυναικών στον κόσμο». «Τι περιμένετε για να σταματήσετε τις σφαγές που οδηγούν όλη την περιοχή στον πόλεμο;» συνέχισε, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση ότι «διαπράττει (…) γενοκτονία» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η Τουρκία, πρόσθεσε, στέκει στο πλευρό του λαού του Λιβάνου, την ώρα που το Ισραήλ πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στη χώρα αυτή. 

Ολοκληρώθηκε σε 30 λεπτά η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, για «ρουτίνα» μιλάνε οι «κύκλοι» του Μαξίμου

Τριάντα λεπτά κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος έχουν σπεύσει ήδη να ενημερώσουν ότι επρόκειτο για μια συνάντηση ρουτίνας! Στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος πήγε αφού είχε ζητήσει από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ την αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου, ως κράτος!!!

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι ενοχλημένος με τα όσα του κάνει ο Ερντογάν ,λίγη ώρα πριν συναντηθούν. Φαίνεται ότι το δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε ότι έχει να κάνει με την Τουρκία είναι τα «ήρεμα νερά» .

Θα μείνει αναπάντητη η πρόκληση Ερντογάν; Κι αν μείνει από την Αθήνα τι θα κάνει η Κύπρος. Μην περιμένετε πολλά ούτε από τον Κύπριο πρόεδρο.Νωρίτερα σήμερα δήλωσε «ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών αξιοποιώντας και το διαπραγματευτικό κεκτημένο. Είμαστε στη διάθεση του Γενικού Γραμματέα ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε να συναντηθώ τόσο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη όσο και με την τουρκική αντιπροσωπεία»

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη για τη συνάντηση με τον Ερντογάν 


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Η σημερινή συνάντηση του κ. Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, επιβεβαιώνει την διαπίστωση ότι το έλλειμμα συνεκτικής εθνικής στρατηγικής, η αδιαφανής, “ΙΧ” εξωτερική πολιτική του δεδομένου συμμάχου της δεξιάς κυβέρνησης αποτελούν σοβαρή απειλή για τα εθνικά συμφέροντα. Η συνάντηση έλαβε χώρα ακριβώς μετά από την προκλητική τοποθέτηση του τελευταίου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όταν, παραβιάζοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο Πρωθυπουργός, παρέμεινε για άλλη μια φορά άβουλος και αμήχανος μπροστά στον τουρκικό επεκτατισμό και την προσπάθεια επιβολής του παράνομου και αναθεωρητικού δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας’’, θέτοντας, με τη συστηματική της υποχωρητικότητα, σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα προκειμένου να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό του αφήγημα των ‘’ήρεμων νερών’’ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Έστω και εάν αυτό διαψεύδεται διαρκώς, με κορυφαία περίπτωση το καλοκαίρι στην περίπτωση του ιταλικού ερευνητικού πλοίου, με την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας έξω από τα χωρικά ύδατα της Κάσου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται, όπως άλλωστε έκανε και ως κυβέρνηση, υπέρ της συνέχισης και διατήρησης του διαλόγου, με σαφείς κόκκινες γραμμές στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και την ειρήνη στην περιοχή, στη βάση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής με αρχή, μέση και τέλος. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε για πολλοστή φορά να κινηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκαταλείποντας την άκρως επικίνδυνη για τη χώρα μας, πολιτική των ‘’χλιαρών αντιδράσεων’, θέτοντας με σαφήνεια τις απαραίτητες κόκκινες γραμμές έναντι της τουρκικής στρατηγικής κλιμάκωσης και επιθετικής παραβίασης του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.​

ΚΚΕ: «Θύμα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου»

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, όπως και οι προηγούμενες πέντε, κινείται στο γνωστό πλαίσιο του λεγόμενου “Οδικού Χάρτη” για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών και του Κυπριακού, υπό ευρωατλαντική εποπτεία και δεν έχει σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των λαών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας. Στόχος αυτών των διευθετήσεων είναι η ισχυροποίηση της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και των εγκληματικών του σχεδιασμών, σε συνθήκες όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, του πολέμου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, με τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και με τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου σε όλη την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτού του “παζαριού” και για λογαριασμό των μεγάλων ομίλων αναζητείται ο δρόμος για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με θύμα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, όπως δείχνουν οι συνεχιζόμενες διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους, η αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των ελληνικών νησιών, το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, αλλά και η προκλητική ομιλία του Τούρκου Προέδρου, λίγο πριν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θέτοντας θέμα αναγνώρισης του “ψευδοκράτους”.

Πηγή: www.militaire.gr





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More