Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2024

Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: Και επισήμως η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πάτο της Ευρώπης - Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τον κατήφορο



Επισήμως πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν καθώς βρίσκεται προτελευταία στον κατάλογο των 27 χωρών για τον 2023 σύμφωνα με την Eurostat.Θα βρισκόταν τελευταία εάν δεν υπήρχε η Βουλγαρία. 

Και όλα αυτά μετά τα παραμύθια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί Ανάπτυξης και επενδύσεων που βεβαίως δεν ανταποκρίνονται απολύτως σε καμία αλήθεια. 

Συγκεκριμένα η Ελλάδα –που βρίσκεται στην προτελευταία θέση- κατέγραψε κατά κεφαλήν ΑΕΠ χαμηλότερο κατά 33% από το μέσο όρο της Ε.Ε. Τελευταία ήρθε η Βουλγαρία που κατέγραψε χαμηλότερο κατά 36%. 

Το 2023, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκπεφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης κυμαινόταν μεταξύ 64% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 240% στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 2023 καταγράφηκαν σημαντικές διαφορές στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία είχαν τα υψηλότερα επίπεδα (140% και 112% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, αντίστοιχα), πολύ μπροστά από την Ολλανδία (30% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), τη Δανία (+28%) και την Αυστρία (+23%). 


-----------------------------------------------------------------

ΣΥΡΙΖΑ: «Η χώρα μας είναι η δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ – Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε τον κατήφορο» 


Επισήμως πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, αφού βρίσκεται προτελευταία στον κατάλογο των 27 χωρών για το 2023, σύμφωνα με την Eurostat, και θα βρισκόταν τελευταία εάν δεν υπήρχε η Βουλγαρία.

Η χώρα μας κατέγραψε κατά κεφαλήν εισόδημα χαμηλότερο κατά 33% από το μέσο όρο της ΕΕ. Τελευταία είναι η Βουλγαρία που κατέγραψε χαμηλότερο ΑΕΠ κατά 36%. 

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλύπτουν τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη. Η χώρα μας είναι η δεύτερη φτωχότερη ανάμεσα στις 27 της ΕΕ» τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν πως «η θλιβερή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες αποτυπώνεται και επισήμως στα στοιχεία της Eurostat».

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που καταγράφει πτώση του πραγματικού εισοδήματος -της τάξης του 20%- σε σχέση με πριν 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, είναι η χώρα που σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ φορολογικών εσόδων, λόγω της πληθωριστικής αύξησης των φόρων κατανάλωσης» λένε χαρακτηριστικά και ασκούν σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Σε αυτή τη χώρα ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πηγαίνει διακοπές με τους φίλους του και μοιράζει αφειδώς χρήμα για προσωπική προβολή και επικοινωνιακά παιχνίδια» σημειώνουν και καταλήγουν: «Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο». 


documentonews.gr



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More