Τρίτη, Ιουνίου 27, 2023

Τα ακριβότερα πακέτα πουλά η Ελλάδα στους Γερμανούς τουρίστες σε σχέση με τον ανταγωνισμό



Έρευνα στη Γερμανία δείχνει ότι η χώρα μας όχι μόνο αύξησε τις τιμές στα οργανωμένα πακέτα για τη Γερμανική αγορά, αλλά και ότι οι τιμές τους είναι οι ακριβότερες. 


Τα ακριβότερα οργανωμένα πακέτα διακοπών πωλεί το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα στη Γερμανική αγορά, με αυξήσεις που ξεπερνούν το μέσο όρο που έχουν τα πακέτα που διατέθηκαν στη χώρα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της μεγαλύτερης διαδικτυακής πύλης σύγκρισης της Γερμανίας CHECK24, οι γερμανοί ταξιδιώτες που επιλέγουν φέτος για τις διακοπές τους εκδρομές, που συνδυάζουν πτήσεις και ξενοδοχεία, καλούνται να πληρώσουν περισσότερα. Τα οργανωμένα πακέτα είναι αυξημένα κατά μέσο όρο 8% σε σχέση με πέρυσι και αφορούν τους 30 προορισμούς με τις περισσότερες κρατήσεις. 

«Η μέση αύξηση της τιμής για οργανωμένες εκδρομές δεν υπερβαίνει το γενικό επίπεδο του πληθωρισμού», λέει ο Martin Zier, διευθύνων σύμβουλος των οργανωμένων εκδρομών στο CHECK24. «Το αυξημένο λειτουργικό κόστος των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχείων μετακυλύετε στους ταξιδιώτες. Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν φθηνές προσφορές». 

(Κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση) 


Διψήφιες οι αυξήσεις των πακέτων στην Ελλάδα

Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις στις τιμές των οργανωμένων πακέτων σημειώνονται στην Ισπανία και την Τουρκία που φτάνουν μέχρι και το 16,6% σε σχέση με πέρυσι, όμως στην Ελλάδα οι πραγματικές τιμές είναι μεγαλύτερες. Πιο αναλυτικά η αύξηση στα πακέτα από Γερμανία για Ρόδο αυξήθηκαν φέτος σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022 κατά 11,2% και έφτασαν τα 102 ευρώ την ημέρα, στην Κρήτη κατά 10,3% στα 101 ευρώ την ημέρα, στην Κέρκυρα και τους Παξούς κατά 9,1% και τα 93 ευρώ, στην Κω είναι αυξημένα κατά 8,1% στα 109 ευρώ, ενώ τη μικρότερη αύξηση είχαν τα πακέτα στην Χαλκιδική, με άνοδο 4,3% στα 95 ευρώ ημερησίως.

Οι μόνοι προορισμοί των οποίων τα πακέτα είναι ακριβότερα από τα ελληνικά είναι αυτά για την Ίμπιζα της Ισπανίας στα 137 ευρώ την ημέρα και ακολουθεί το Ντουμπάι στα 116 ευρώ, ενώ οι τιμές στην Αττάλεια της Τουρκίας φτάνουν τα 106 ευρώ.

Μείωση από Γερμανία

Οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από Γερμανία προς Ελλάδα για τη φετινή τουριστική σεζόν, είναι σημαντικά μειωμένες στους κύριους προορισμούς και αυξημένες μόνο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο Ηράκλειο οι θέσεις είναι μειωμένες κατά 8,9%, στην Ρόδο -19,1%, στην Κω -17,1%, στη Σαντορίνη -45%, στη Μύκονο -47,1%, στη Σάμο -42,6%, στην Καλαμάτα -65,9%, στη Κεφαλονιά -25,6% και στην Αγχίαλο -20,8%. 

Ακρίβυναν όλοι οι προορισμοί

Σημαντικά πιο ακριβές σε σχέση με πριν από ένα χρόνο είναι οι διακοπές στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και στην Αττάλεια και το Μπέλεκ. Οι ταξιδιώτες της Μαγιόρκα πληρώνουν περίπου 12% περισσότερο στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Που έχουν αυξηθεί λιγότερο οι τιμές

Ωστόσο, τα στοιχεία της CHECK24 δείχνουν ότι οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί εξίσου για όλους τους προορισμούς. Όποιος ταξιδεύει στο νησί Τζέρμπα, Φάρο και Αλγκάρβε, στην Κόστα ντελ Σολ, στο Ντουμπάι ή στη Χαλκιδική πληρώνει κατά μέσο όρο μόλις 5% περισσότερα από ό,τι στις καλοκαιρινές διακοπές πριν από ένα χρόνο. Η πτώση των τιμών στον μεξικανικό προορισμό Γιουκατάν/Κανκούν είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εδώ, η μέση τιμή ταξιδιού μειώθηκε περισσότερο από 12% από 104 ευρώ σε 91 ευρώ. 


Βίκη Βαμιεδάκη 

Περισσότερες και Νεότερες ειδήσεις από το 

www.news247.gr => ΕΔΩ 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More