Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2023

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε Δωδεκάνησα - Κυκλάδες



Τα ονόματα που συγκροτούν το 75% των ψηφοδελτίων για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές και «αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση», για την οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο κατά τη συνεδρίαση της Πόλιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Όπως επισημαίνουν πηγές του κόμματος «τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση, που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ο  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει πράξη την ισάριθμη αντιπροσώπευση με την υιοθέτηση της αναλογίας 50-50 ανδρών και γυναικών στο 100% των υποψηφιοτήτων. 

Ως προς την ανανέωση, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαιναν με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων, ότι το 50% των υποψηφίων δεν ήταν υποψήφιοι το 2019.

«Η αμφίπλευρη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που επιβεβαιωνεται από τις υποψηφιότητες, επιβεβαιώνει και την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο χωρο» σχολίαζαν χαρακτηριστικά. 

Η λίστα με το 75% των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ (7 υποψ)

Γάκης Δημήτρης, βουλευτής

Καματερός Ηλίας, πρώην βουλευτής,

Κασσάρας Γιώργος (Π), πρώην βουλευτής

Καραγιάννη Χρύσα (Π), διατροφολόγος

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συρμαλένιος Νίκος , βουλευτής

Γλέζος Βασίλης (Π) (Ν), Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Δίκτυο εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού

Μαραγκός Γιώργος (Π), πρώην δήμαρχος Σύρου

Χανιώτη Μαρία (Π), Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Πάρου


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More