Κυριακή, Αυγούστου 28, 2022

Ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος Κυριάκος Μητσοτάκης - Του Γιάννη Παρασκευά


Κακοί και εμπαθείς άνθρωποι.

Ξεσηκώθηκαν όλοι  και έβαλαν στο στόχαστρο τους αυτόν τον «καλό άνθρωπο», τον μεγάλο μας ΗΓΕΤΗ και Πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο.

Τι κακό τους έκανε το ανθρωπάκι, δεν φτάνει που προσπαθεί να μας σώσει, από τόσα κακά που μας γυροφέρνουν και αυτοί οι «κακοί άνθρωποι», τον λοιδορούν και τον βρίζουν, γιατί δήθεν έδωσε εντολή να παρακολουθεί η ΕΥΠ, τα τηλέφωνα του κ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ;

Πού το περίεργο, πού το καινούργιο, ποιός με λίγα δράμια μυαλό στο κεφάλι του, θα πίστευευε πως ένας ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Πρωθυπουργός, θα άφηνε ελεύθερους και χωρίς παρακολούθηση, πολιτικούς αντιπάλους και πολιτικούς συνεργάτες;

Την τέχνη την ξέρει πάρα πολύ καλά, του την έμαθε ο πατερούλης του, πρώτος διδάξας, θυμάστε κάποιον κολλητό του πατέρα του, ονόματι ΓΡΥΛΛΑΚΗ ;

Στα χρόνια της Πρωθυπουργίας του πατέρα του, (90-93) με την βούλα της Δικαιοσύνης αποδεδειγμένο, ο κ. ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ, υπεύθυνος τότε της ΕΥΠ ή ΚΥΠ (δεν θυμάμαι ακριβώς πως λεγόταν τότε), φακέλλωσε τους πάντες, παρακολουθούσε ότι εκινείτο γύρω από την Βουλή και τα Υπουργεία.

Ήταν και σχετικά δύσκολη η παρακολούθηση τότε, ήθελε «κοριούς», συνδέσεις, κόσμο να ακούει, κόσμο να απομαγνητοφωνεί και ούτως καθεξής.

Τί έκανε ο ταλαίπωρος ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ, δυό τηλέφωνα παρακολουθούσε και βάλθηκαν όλοι να του βγάλουν τα μάτια, ΕΛΕΟΣ, δεν λυπούνται την χώρα και πάνε να της στερήσουν αυτόν τον μεγάλο ΗΓΕΤΗ, τον απόλυτα επιτυχημένο Πρωθυπουργό, αυτόν που έσπασε κάθε ρεκόρ σε θανάτους από τον ΚΟΡΟΝΟΙΟ, αυτόν που έχει για τους πολίτες τα ακριβώτερα καύσιμα, το ακριβώτερο ηλεκτρικό ρεύμα, τα ακριβώτερα τηλέφωνα;

Δεν μιλάμε για την ακρίβεια στα Σούπερ Μάρκετ, τέρμα τα γεμάτα καλάθια, ένα αγγούρι, δύο μπριζόλες, τρεις ντομάτες, μακαρόνια και φασόλια, απλά να γεμίζει το τσουκάλι.

Δεν κάνω πλάκα, σκεφτόμουν πώς ζει μια τετραμελής οικογένεια, γυναίκα, άντρας και δυό παιδιά χωρίς δικό τους σπίτι.

Υπάλληλοι και οι δύο και μάλιστα υψηλόμισθοι, (μετρημένοι στα δάκτυλα εργαζόμενοι με τέτοιο εισόδημα) μαζεύουν τον μήνα ναι και όχι δύο χιλιάρικα, αν δουλεύουν χειμώνα, καλοκαίρι, έχουμε και λέμε 

450 (τετρακόσια πενήντα ενοίκιο, 

(250) διακόσια πενήντα ρεύμα, 

(150) εκατόν πενήντα τηλέφωνα, 

για  αυτοκίνητο (350) τριακόσια πενήντα 

για βενζίνη, (250) ασφάλεια, 

τέλη κυκλοφορίας διακόσια πενήντα, νερό (60) εξήντα.

Άθροισμα 450+250+150+350+250+60=1510.

Υπολείπονται (490) τετρακόσια ενενήντα ευρώ για φαγητό, για ένδυση και υπόδηση, για τα παιδιά, για τους γιατρούς, για κάποιο καφέ ή τσιγάρα, έλα εσύ να ζήσεις, πιθανόν και οι δυό τους άνδρας και γυναίκα, να έχουν ένα ή δύο πτυχία.

Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και κάποιοι δημοσιογράφοι, να ξερνούν τόση κακία έναντίον του ΚΥΡΙΑΚΟΥ μας και με αφορμή κάποιες παρακολουθήσεις,  να ζητούν την πολιτική και νομική καταδίκη του.

Δεν ντρέπονται, που δεν τον αφήνουν να εκπληρώσει το θεάρεστο έργο του, να δίνει επιδόματα μαϊμού, να κάνει δήθεν εκπτώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και από την πίσω πόρτα να χρηματοδοτεί τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, αυτούς που δήθεν μέσω Χρηματηστηρίου καθορίζουν την τιμή του;

Τα βρήκαν αυτοί οι σωτήρες μεταξύ τους, τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας εννοώ και από οχτώ ή δέκα, πόσοι ήταν, μετα τις χθεσινές αγοραπωλησίες έμειναν τρείς.

(Πόσοι είναι συνέταιροι της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ;)

Ποιος άλλος Πρωθυπουργός «αχάριστοι» θα έδινε μη επιστρεπτέες επιδοτήσεις εκατομυρίων, χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς καμία δέσμευση για αυτούς που τα πήραν;

Όλους τους φίλους  και εν δυνάμει  ψηφοφόρους του, τους βόλεψε αυτός ο καλός άνθρωπος και αντί να τον ευγνωμονούν, τον βρίζουν γιατι κάποιοι κάτι λίγα θα επιστρέψουν.

Έγκλημα είναι που σε μια νύχτα άλλαξε τον Νόμο και έβαλε την ΕΥΠ υπό την προστασία του; Τέτοιο μαγαζί θα το άφηνε σε χέρια ασχέτων; Αυτός είναι Πρωθυπουργός, αυτός που ξέρει τί θέλει και ξέρει με ποιους τρόπους θα διατηρήσει τα κεκτημένα.

Τόσα χρόνια περίμενε να γίνει Πρωθυπουργός, θα αφήσει τον κάθε τυχάρπαστο να του κλέψει την εξουσία;

ΗΓΕΤΗΣ ο άνθρωπος, μέχρι το αμερικάνικο κογκρέσο υποκλίθηκε στην μεγαλωσύνη του, κλήθηκε, δεν μπορούσαν οι Αμερικάνοι να αγνοήσουν ένα πολιτικό τέτοιου διαμετρήματος, μίλησε και όρθιοι οι Γερουσιαστές μανιωδώς τον χειροκροτούσαν.

Κάτι υγρό αισθάνθηκε στα σκέλια, τόση ήταν η συγκίνηση,λογικό ήταν, αλλά πάντα προνοητικός είχε φορέσει πάμπερ.

Τι χαμόγελο, τι σπαθάτη  ματιά, τι κορμοστασιά, όλη η Ελλάδα ένοιωσε την ανατριχίλα της χαράς για την αναγνώριση του άξιου Πρωθυπουργού μας και της χώρας.

Γύρισε στην ΣΟΥΙΤΑ ΤΟΥ καταυχαριστημένος, στάθηκε μπροστά στον μεγάλο καθρέπτη, καμάρωνε τον εαυτό του και μονολογούσε.

«Κυριάκο εισαι μεγάλος, είσαι ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος»

Αυτόν τον άνθρωπο, που αυτή η χώρα είναι πολύ μικρή για αυτόν, βρέθηκαν διάφοροι και προσπαθούν να τον σπιλώσουν για κάποιες παρακολουθήσεις.

Δεν καταλαβαίνετε ότι το έκανε για το καλό σας;

Μόλις μάθει κάτι άσχημο για σας, θα σας ενημερώσει ο άνθρωπος και θα σας προτρέψει να είστε προσεκτικοί, για να μην έχετε οικογενειακά δράματα.

Ένας Αρχηγός πρέπει να προνοεί, να προβλέπει, να ξέρει τί συμβαίνει γύρω του, για να μην τον πιάσουν στον ύπνο.

Αυτό έκανε και αυτό θα κάνει ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΟΔΟΣ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More