Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022

Έπαρχος Κω-Νισύρου: Κατάληψη αεροδρομίου και λιμανιού αν δεν στελεχωθεί το Νοσοκομείο

 

Προθεσμία τριών εβδομάδων, μέχρι τις 20 Μαΐου, προτείνει να δοθεί στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο έπαρχος Κω-Νισύρου, Γιάννης Καμπανής, προκειμένου να στελεχώσει τις δομές Υγείας με βασικές ιατρικές ειδικότητες κάνοντας αποδεκτές τις προτάσεις της επιτροπής του δήμου που θα τον επισκεφθεί αμέσως μετά το Παγκωακό συλλαλητήριο στις 6 Μαΐου.

“Σε αντίθετη περίπτωση”, υπογράμμισε ο κ. Καμπανής μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, “η Κωακή κοινωνία πρέπει να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις ακόμα και σε κλείσιμο αεροδρομίου και λιμανιού, γιατί η Υγεία νοσεί δραματικά στα νησιά μας και ιδιαίτερα στη Κω, όπου υπάρχει σοβαρό έλλειμμα σε πρώτης γραμμής ειδικότητες παθολόγους, χειρουργούς και καρδιολόγους”.

Ο Έπαρχος Κω-Νισύρου τάχθηκε κατά των μετακινήσεων ιατρών και υπέρ της μονιμότητας, υποστηρίζοντας ότι το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ που δαπανάται για διακομιδές, μόνο στη Κω, θα μπορούσε να διατεθεί σε προσλήψεις προσωπικού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου αλλά και του κράτους.

“Απαιτούμε ποιοτική δωρεάν υγεία”, τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη αρμονικής συνεργασίας ανάμεσα στη διοίκηση του νοσοκομείου και τους γιατρούς, καθώς και τη σύνταξης ενός χάρτη υγείας για τις άμεσες προτεραιότητες στη διασφάλιση δημόσιας φροντίδας και περίθαλψης, σε κάθε κάτοικο και επισκέπτη.

 

ertnews.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More