Τρίτη, Μαρτίου 30, 2021

Ισχύει το λοκντάουν για τους τουρίστες και για την Ντόρα;


 

Ξένοι φτάνουν στα Χανιά λέγοντας πως ήρθαν για διακοπές, τη στιγμή που οι πολίτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Και η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει πως δεν θα την κρατήσει κανείς από το να κάνει Πάσχα στην Κρήτη. ● Σαφείς κανόνες για όλους ζητούν οι φορείς του τουρισμού στο νησί.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη δίνει το σύνθημα για τον «πασχαλινό» τουρισμό, καθώς, όπως είπε χθες (στον ΣΚΑΪ), δεν θα την κρατήσει τίποτα από το να κάνει Πάσχα στο νησί.

Ηδη από το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ρεπορτάζ στα ΜΜΕ της Κρήτης ανέφεραν την άφιξη τουριστών στα Χανιά, οι οποίοι μάλιστα έκαναν και δηλώσεις on camera, επιβεβαιώνοντας πως έχουν βρεθεί στη χώρα μας για τουρισμό, πως θα διαμείνουν σε βίλες που έχουν νοικιάσει στην περιοχή και πως θα συμμετάσχουν σε γερμανικό reality show που γυρίζεται στον Αποκόρωνα Χανίων.

Στο Ηράκλειο, μόνο το Σάββατο και την Κυριακή έφτασαν πέντε πτήσεις από τη Γερμανία, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να πυκνώσουν τα αντίστοιχα δρομολόγια, πολύ πριν δοθεί το πράσινο φως για τις πτήσεις τσάρτερ και τις μαζικές αφίξεις.

Οπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, δεν πρόκειται για τουριστικές πτήσεις αλλά για προγραμματισμένες πτήσεις που μετέφεραν είτε Κρητικούς που ζουν στη Γερμανία και ήρθαν για Πάσχα είτε Γερμανούς πολίτες που είναι ιδιοκτήτες σπιτιών στο νησί.

«Σε κάθε περίπτωση, οι αφιχθέντες παρουσίασαν αρνητικό μοριακό τεστ μέσα στις τελευταίες 72 ώρες από την πτήση τους, συμπλήρωσαν τη φόρμα PLF και υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα 7 ημερών μετά την άφιξή τους, ενώ κάποιοι από αυτούς υποβλήθηκαν και σε δειγματοληπτικό rapid test μετά την προσγείωση του αεροσκάφους», αναφέρει ο ίδιος.

Επιφυλακτικός πάντως για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ενωσης Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου, Γιώργος Χριστοδουλάκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τους όρους και τους κανόνες για την έναρξη της σεζόν ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά:

«Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις λειτουργούν κανονικά και όλοι μπορούν να κλείσουν ένα σπίτι και να έρθουν να μείνουν και στην Κρήτη και οπουδήποτε αλλού. Δεν είναι μόνο θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και θέμα υγείας.

Ποιος ελέγχει τους όρους και τις προϋποθέσεις που κινούνται οι επισκέπτες αυτοί ή τους κανόνες που τηρούνται, π.χ., σε ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία στο Ηράκλειο, στα Χανιά ή και αλλού;».

Περιχαρείς

Στα Χανιά, πάντως, οι τουρίστες που έφτασαν την Κυριακή με πτήση της EasyJet από το Βερολίνο δήλωσαν περιχαρείς που βρίσκονται στην Ελλάδα, αναφέροντας μάλιστα πως θεωρούν πιο ασφαλή τόπο τη χώρα μας σε σχέση με την πατρίδα τους. Βεβαίως, οι εικόνες αυτές προκάλεσαν και αισθήματα οργής στα κοινωνικά δίκτυα από πολίτες που την ίδια στιγμή δεν μπορούν να μετακινηθούν ούτε μέχρι την κοντινότερη παραλία με το αυτοκίνητό τους.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν η χθεσινή δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι δεν θα την κρατήσει κανένας από το να πάει στην Κρήτη για το Πάσχα. Και μπορεί τυπικά ως μέλος του Κοινοβουλίου να έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί την εκλογική της περιφέρεια, ωστόσο η δήλωσή της ήταν τουλάχιστον προκλητική για τους πολίτες που παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

 

Πηγή: efsyn.gr 

 

 

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More