Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2019

Σαντορίνη: Καταγγελία ακτιβιστή - Μου επιτέθηκαν και με μαστίγωσαν επειδή κατέγραφα την κακοποίηση γαϊδουριών (Video)

Άγρια επίθεση από επιχειρηματίες της Σαντορίνης καταγγέλλει ότι δέχτηκε ένας ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων που επιχείρησε να μαγνητοσκοπήσει την κακοποίηση των γαϊδουριών στο νησί.

Ο Λουκ Μπάριτ από τη Νότια Αφρική, εργάζεται για τη διεθνή οργάνωση Δίκτυο για τα Ζώα (NFA) που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων.

Όταν βρέθηκε στη Σαντορίνη επιχείρησε να καταγράψει την κακοποίηση των γαϊδουριών που υποχρεώνονται από τους ιδιοκτήτες τους να κάνουν συνεχώς τη διαδρομή από το λιμάνι έως την πόλη κάτω από βάναυσες συνθήκες, μεταφέροντας τουρίστες με το αζημίωτο.

Ο Μπάριτ καταγγέλλει ότι δέχθηκε σωματική επίθεση από εξοργισμένους επιχειρηματίες που απείλησαν ακόμα και τη ζωή του. «Με κλοτσούσαν, με χτυπούσαν με τα ίδια μαστίγια που χρησιμοποιούσαν και στα γαϊδούρια. Ήταν μία πραγματικά τρομακτική εμπειρία. Το χειρότερο είναι πως εγώ μπορεί να ξέφυγα, αλλά για τα γαϊδουράκια δεν υπάρχει διέξοδος», αναφέρει στην καταγγελία του που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της ΝFA.



«Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι η NFA απειλεί την βιωσιμότητα της επιχείρησής τους. Το μόνο που θέλουμε είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στη Lifo, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έγινε καταγγελία στις τοπικές αρχές αλλά «δυστυχώς η αστυνομία ήταν πολύ απασχολημένη» για να έρθει σε επαφή με τα εμπλεκόμενα άτομα. «Η ομάδα έπρεπε να πάρει το επόμενο αεροπλάνο» και έτσι δεν κατατέθηκε επίσημη καταγγελία.

Η Μιράντα Ραφ, της NFA, υποστηρίζει ότι μία ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε στον Μπάριτ και στον οπερατέρ του, που τραβούσε βίντεο. Κατά την ίδια, οι επιχειρηματίες οδήγησαν τον Μπάριτ στο χείλος του γκρεμού και απείλησαν ακόμα και να τον ρίξουν στο κενό. Ο οπερατέρ επενέβη για να αποφευχθούν τα χειρότερα και τότε δέχθηκε επίθεση και ο ίδιος.

(Με πληροφορίες από το lifo.gr) - July 17, 2019


 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More