Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2018

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στη Λέρο

Με σύμμαχο το μαγευτικό τοπίο και με τη βοήθεια διακεκριμένων chef, η γαστρονομία ήρθε σε «πρώτο πλάνο» στο νησί της Λέρου, μέσα από την εκδήλωση Leros Food.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου της Λέρου.

Για τη μοναδική βραδιά δημιουργήθηκε ειδικό μενού 7 πιάτων εμπνευσμένο από την AEGEAN CUISINE.

Οι δημιουργοί των πιάτων, γνωστοί chef, χειροκροτήθηκαν απ’ όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Παραγωγοί πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων παρευρέθηκαν στον χώρο, για να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν με τους λάτρεις του αγνού υλικού. Το μενού, οι συνταγές καθώς και όλες οι πληροφορίες για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν διαθέσιμα σε έντυπη δίγλωσση έκδοση και δόθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με την καθιέρωση της δράσης Aegean Cuisine, Κουζίνας του Αιγαίου, η οποία, μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία σε εκθέσεις και διοργανώσεις γαστρονομίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχει αναγνωρίσει εδώ και χρόνια τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η γαστρονομία στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την τοπική οικονομία.

Στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου, αλλά και πολλών άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων και δράσεων που θα ακολουθήσουν ήταν η ανάδειξη της αυθεντικότητας της τοπικής γεύσης και του τοπικού προϊόντος, μέσα από τη σύνθεση γνώσεων και απόψεων των ειδικών του κλάδου της Γαστρονομίας και του Τουρισμού.

Έννοιες που δημιουργούν τη γαστρονομική ταυτότητα ενός τόπου και αναβαθμίζουν την εμπειρία του προορισμού.


Πηγή: ert.gr - Aug 03, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More