Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη - Διαφωνίες στο παρασκήνιο για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών



Τον χρόνο ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος εξετάζει σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Αρχικά από το περιβάλλον του είχε διαρρεύσει ότι θα αναγγείλει την υποψηφιότητά του την Πέμπτη, ωστόσο δεν αποκλείεται να το κάνει και την τελευταία στιγμή την Παρασκευή.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να συνοδεύει την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του με συνολικά 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ενώ αναμένεται να παρουσιάσει και την πρότασή του για την αναδιοργάνωση του κόμματος. Την ίδια στιγμή, διαφωνίες υπάρχουν στο εσωτερικό για την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής. Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει η κεντρική εφορευτική επιτροπή του κόμματος.

Όπως σημειώνεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αναφέρουν : « όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες» ενώ προσθέτουν ότι «οι εσωκομματικές στη ΝΔ θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος».

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο διευθυντής του γραφείου του κ.Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν για το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών ότι «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου» ενώ στην ίδια γραμμή κινείται και το περιβάλλον Τζιτζικώστα το οποίο αναφέρει ότι « σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος».

Σε ό,τι αφορά τις υπογραφές, όπως έγραφε και νωρίτερα η HuffPost Greece, όλες οι πλευρές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου. Πέρα από τις πληροφορίες για τα 50 κουκιά του κ. Μεϊμαράκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν καταφέρει να μαζέψουν επίσης 50 έκαστος. Παράλληλα, και ο Βασίλης Κικίλιας έχει θέσει εαυτόν στη μάχη για τη συλλογή υπογραφών χωρίς αν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του και χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να τις συγκεντρώσει. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω Twitter με δηλώσεις του χθες, Τρίτη, ανέφερε ότι είχε – μέχρι στιγμής- 30 ενώ στο παρασκήνιο φαίνεται να έχει την στήριξη του κ. Αντώνη Σαμαρά.


HuffingtonPost με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ - 30 Sep 2015

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More