Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

Οι Βρυξέλλες βάζουν «πάγο» στα σενάρια γα συμφωνία έως την Κυριακή

«Φρένο» βάζουν οι Βρυξέλλες σε σενάρια και προσδοκίες για συμφωνία έως την Κυριακή, δείχνοντας ότι το «μαρτύριο της σταγόνας» θα παραταθεί για την Ελλάδα έως την έσχατη ώρα.

Κοινοτικές πηγές σχολιάζουν με ιδιαίτερη επιφύλαξη δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο Αθήνα και πιστωτές επιδιώκουν την επίτευξη κατ' αρχήν συμφωνίας μέσα στο επόμενο τριήμερο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι διαβουλεύσεις του Brussels Group θα συνεχιστούν εντατικά έως και την Κυριακή και θα καλύψουν όλα τα θέματα, πρόσθεταν ωστόσο ότι δεν μοιάζει ρεαλιστική η αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας σε τόσο σύντομο χρόνο.

Την «εντατικοποίηση» των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group χαιρέτισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχινάς επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή αναμένει να δει προοδο. Ο κ. Σχινάς είπε ότι στις διαβουλεύσεις εμπλέκονται ανώτεροι αξιωματούχοι και τεχνικοί εμπειρογνώμονες από όλες τις πλευρές και τόνισε: «Καλωσορίζουμε αυτό το βήμα για εμβάθυνση και εντατικοποίηση των επαφών και αναμένουμε να δούμε πρόοδο».

Από την πλευρά της, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε και πάλι ότι έχει σημασία τη σημασία τα πρόσωπα που εμπλέκονται από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις να έχουν σαφείς εντολές διαπραγμάτευσης.

Η κυρία Μπράιτχαρτ είπε ακόμη ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική πλευρά για την εκταμίευση ποσού που θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ εντός του 2015 και το οποίο θα προέρχεται από τα μη χρησιμοποιηθέντα ποσά του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Η ίδια ανέφερε ότι έχουν ήδη δεσμευθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ.


πηγή:  tvxs

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More