Σάββατο, Φεβρουαρίου 02, 2013

Η Ρόδος κέρδισε το στοίχημα του home port


Έμπρακτα δηλώνει πλέον το ενδιαφέρον της η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων «ΜSC» για να καθιερώσει το λιμάνι της Ρόδου, home port. Mετά την προφορική ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της λιμενικής επιτροπής Στάθης Κουσουρνάς από τον τουριστικό πράκτορα της εταιρείας Νίκο Ψυλλάκη, χθες και επίσημα μέσω επιστολής, εκφράστηκε το ενδιαφέρον της για το λιμάνι της πόλης.H εταιρεία κρουαζιερόπλοιων «ΜSC» προσκαλεί τον κ. Κουσουρνά να μεταβεί στις 13 του μηνός στη Γενεύη, όπου είναι η έδρα της προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της και να διερευνηθούν οι δυνατότητες του λιμανιού, των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του.

Όπως έγραψε και χθες η «ΠΡΟΟΔΟΣ» στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, προβλέπεται η καθιέρωση του λιμανιού της Ρόδου, ως home port για το πλοίο της από το 2014. Η Ρόδος φαίνεται ότι κερδίζει τελικά το στοίχημα να καταστεί το λιμάνι της ως πύλη εισόδου- εξόδου για την κρουαζιέρα.

Στη Γενεύη θα μεταβεί τριμελής αντιπροσωπεία της λιμενικής επιτροπής με επικεφαλής τον κ. Κουσουρνά και η ατζέντα της συζήτησης με τους εκπροσώπους της εταιρείας «ΜSC», θα είναι προκαθορισμένη όπως αυτή περιγράφεται στην επιστολή που εστάλη χθες στον δήμαρχο.

«Η εταιρεία, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, μας ζητά να ετοιμάσουμε πλήρη φάκελο για το λιμάνι της Ρόδου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον και νομίζω ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε να καθιερωθεί το λιμάνι μας ως πύλη εισόδου εξόδου, για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων. Όμως το επιτυχημέ- νο εγχείρημα με την εται- ρεία «COSTA» δεν το αξιο- ποιήσαμε, καθώς θα πρέπει η τοπική αγορά να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από τη χρήση του home port», τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.

Ο δήμαρχος Ρόδου επεσήμανε ότι η συμμετοχή του λιμενικού ταμείου και του ΠΡΟΤΟΥΡ στην τουριστι- κή έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Μασσαλία, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της εταιρείας «ΜSC». Οι εκπρόσωποι της Ρόδου με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του λιμενικού ταμείου Τσαμπίκο Τσακίρη, τότε έκαναν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους διαφόρων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων, προκειμένου να τους πείσουν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει η Ρόδος στο θαλάσσιο τουρισμό.

Στην επιστολή που εστάλη χθες στον κ. Κουσουρνά από τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΜSC» αναφέρονται τα εξής:

<<Κύριε πρόεδρε,
Δια της παρούσης σας μεταφέρουμε πρόσκληση της ΜSC CROCΙΕRΕ S.Α. την οποία εκπροσωπούμε στην Ελλάδα, για συνάντηση και συζήτηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Γενεύη Ελβετίας, την Τετάρτη 13-02-2013 και ώρα 09:00- 11:00. Το θέμα συζήτησης θα είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων του λιμανιού, των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του, να διεκπεραιώσει διαδικασίες απόεπιβίβασης περιηγητών κρουαζιερόπλοιων μεγάλης κλίμακας, εβδομαδιαίας βάσης, από ένα κρουαζιερόπλοιο, την τουριστική περίοδο του 2014.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για την παρουσία σας, με πλήρη στοιχεία των στελεχών που θα επιλέξετε να συμμετέχουν στην αποστολή, όπως και για το πρόγραμμα πτήσεων και διαμονής που προτίθενται να ακολουθήσουν.
 
Προς διευκόλυνση σας και χωρίς δέσμευση, κατά τη διάρκεια της συναντήσε- ως θα ήταν λογικό να ανα- πτυχθούν από την αντιπροσωπεία σας, τουλάχιστον τα κάτωθι θέματα:
• Παρουσίαση του λιμανιού (προβλήτες, εγκαταστάσεις, υπηρεσίες κ.α.),
• Διαδικασίες που ακολουθεί το λιμάνι σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις,
• Εμπειρία σε διαδικασίες απόεπιβίβασης περιηγητών κρουαζιερόπλοιων μεγάλης κλίμακας.
• Χρόνοι διεκπεραίωσης περιηγητών.
• Υπηρεσίες που στελεχώνουν τις διαδικασίες (εσωτερικές και εξωτερικές).
• Συνεργασίες με εξωτερι κούς συνεργάτες.
• Σύνδεση και σχέσεις με το τοπικό αεροδρόμιο.
• Έλεγχος επιβατών. •
 
Ταρίφες Διαγράμματα, κατόψεις, στατιστικά στοιχεία, φωτογραφικό υλικό και οτιδήποτε μπορεί να εμπλουτίσει την παρουσίασή σας, Θα συμβάλλουν στην επιτυχία και θετική έκβαση της συναντήσεως.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρω- ματική πληροφορία πιθανόν χρειαστείτε. 


Από  proodos.net

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More