Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

ΤΑ ΜΑΤ ΦΕΡΝΟΥΝ «ΚΟΝΤΑ» ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ----- Στελέχη της Κουμουνδούρου θέλουν στενότερη συνεργασία με τον Περισσό

stelexi-tis-koymoyndouroy-theloyn-stenoteri-synergasia-me-ton-perisso
Λίγο πιο κοντά βρέθηκαν χθες ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των... ΜΑΤ και του Γιάννη Βρούτση. Τα δυο κόμματα της αριστεράς που το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις τους  βρισκόντουσαν σε πάγο έκαναν χθες «ένα μικρό βήμα για μια κοινή πορεία ενάντια στα μνημόνια

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποια  στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία δεν κρύβουν την επιθυμία τους για πιο στενή συνεργασία με τον Περισσό.

Από την πρώτη στιγμή των επεισοδίων στο υπουργείο Εργασίας η Κουμουνδούρου έκαναν λόγο για νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής καταγγέλλοντας «ότι ασκήθηκε αστυνομική βία και σε βάρος παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και Κώστα Μπάρκα παρ ότι δήλωσαν την ιδιότητα τους.

«Όμως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησαν εκεί.

Το απόγευμα αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούμενη από τους Δ. Στρατούλη και Α. Σταμπούλη πήγε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να κάνουν διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την απελευθέρωση των στελεχών του ΠΑΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δήλωση που έκανε ο Δ. Στρατούλης αμέσως μετά το διάβημα γίνεται λόγος για ενωτικούς αγώνες και κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς.

«Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος συγκεντρώσεων εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, που έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και της απαγόρευσης απεργιών με δικαστικές αποφάσεις είπε ο Δ. Στρατούλης, επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους.

Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και η κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς μπορούν να βάλουν ένα ισχυρό φραγμό στις εφαρμοζόμενες πραξικοπηματικές, αυταρχικές και βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και να εμπνεύσουν νέους νικηφόρους αγώνες του λαού μας».

Όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να γίνει η αφορμή ώστε τα δυο κόμματα να βρεθούν πιο κοντά στις δράσεις τους. Έλεγαν δε ότι κατά καιρούς ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει πρόταση συνεργασίας προς το ΚΚΕ η οποία δεν έχει γίνει αποδεκτή.

«Ίσως έφτασε η ώρα μέσα από τις κινητοποιήσεις να βρεθούμε δίπλα δίπλα σχολίαζαν στελέχη της Κουμουνδούρου που επιδιώκουν διακαώς μια τέτοια συνεργασία. Όμως όπως λέγεται συχνά για να χορέψει κανείς βαλς χρειάζονται δύο. Και το ΚΚΕ δεν έχει δώσει ακόμα το στίγμα του για το εάν θα μπει στο χορό ή θα συνεχίσει το μοναχικό του δρόμο».  

Παναγιώτης Βασιλάκης 
newpost.g

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More