Δευτέρα, Απριλίου 30, 2012

ΤΑ ΣΠΟΤ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΣΤΟΠ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

 

     Η ύφεση στη χώρα φαίνεται ότι προκάλεσε ύφεση και στις ιδέες για τα τηλεοτικά σποτ των κομμάτων. Και πιο συγκεκριμένα των ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας. Στα σποτ της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζουν έναν Σαμαρά να κινείται σαν νευρόσπαστο. Να μην ελέγχει τις κινήσεις του, αγχωμένο, νευρικό, και ανυπόμονο, ζαλίζεσαι μαζί του. Δεν ξέρουμε τί οδηγίες του έδωσαν οι επικοινωνιολόγοι του και οι σκηνοθέτες των διαφημιστικών αλλά η γλώσσα του σώματος άλλα προδίδει. Ατσούμπαλος, σπασμωδικός, χωρίς αυτοκυριαρχία και αυτοέλεγχο, σαν να είναι λίγο πριν από εκδήλωση πανικού!Τελικά , όσες οδηγίες και να δώσουν οι διαφημιστές η γλώσσα του σώματος είναι αδιάψευστη και προδίδει πράγματα.
 
     Ο Βενιζέλος από την άλλη πλευρά είναι το ακριβώς αντίθετο. Με πλάνα μέσα από τα οποία βγαίνει περίεργα είναι σαν να είναι αλλού και όχι στο μήνυμα που θέλει να γίνουμε κοινωνοί του. Κάτι σαν να είναι στην κοσμάρα του!. Νάρκισσος, αυτάρεσκος. με ένα ψιλοψεύδισμα που ενοχλεί ελαφρά την ακοή, δίνει την εντύπωση ότι καταλαβαίνουμε την κενολογία του. Την διάλεξη του σε πρωτοετείς φοιτητές που μπορεί να είναι ψαρωμένοι, ενώ εμείς είμαστε οργισμένοι με το απόλυτο τίποτα που μας κοινολογεί. Άνευρος και δυσκίνητος. Πολύ λίγος και χωρίς ψυχή. Παρατημένος και χωρίς προοπτική.
     Αναφορικά τώρα με τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ τα βρίσκουμε πιο δυναμικά και ζωντανά. Κάτι σε κινητοποιεί να τα δεις και να μην αλλάξεις κανάλι. Ευχάριστη έκπληξη ειδικά με το σύνθημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον δεν είναι τυχαίο το ότι έχει ανέβει τόσο πολύ. Γίνεται δουλειά στην Κουμουνδούρου.
     Έτσι ενώ τα σποτ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι ανασχετικά των μηνυμάτων που θέλουν να κοινοποιήσουν και έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, η προοπτική των μηνυμάτων της Αριστεράς έχει βάθος και αντίκτυπο, και αυτό θα παίξει ένα ρόλο στην κάλπη.

Απο το kafeneio-gr.blogspot.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More