Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2012

Το κούρεμα




" Κοντά σε καταρχήν συμφωνία για το περιβόητο «κούρεμα» στο χρέος της χώρας φαίνεται πως βρίσκονται πλέον η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων, όμως ακόμα παραμένουν ανοικτά αρκετά μέτωπα και κυρίως το θέμα του επιτοκίου και το κατά πόσον – και ποιοι – θα αναλάβουν να καλύψουν ενδεχόμενο «κενό» στη χρηματοδότηση της Ελλάδας σε σχέση πάντα με το ποσό των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει το δεύτερο πακέτο «διάσωσης» της χώρας.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα είχαν νέα συνάντηση, στην οποία έγινε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην τελική συμφωνία, όπως εξάλλου τόνισαν και οι δύο πλευρές.

Το … ραντεβού ανανεώθηκε για αργότερα μέσα στην ημέρα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μπορεί να υπάρξει συμφωνία ακόμα και μέχρι την Κυριακή. Αλλωστε αυτή την εκτίμηση έκανε και ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Reuters ανέφερε πως "ελπίζει να κλείσει η συμφωνία για το PSI εντός ημερών και οι συζητήσεις με την τρόικα μέχρι τα μέσα της εβδομάδας".

 28/01/2012

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More