Τη δυσαρέσκειά της για τη μη καταβολή του κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εκφράζει με επιστολή της προς τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Την αδυναμία των επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών χωρίς την καταβολή του ποσού που προβλέπεται στο πλαίσιο της επιδότησης κεφαλαίου κίνησης αναδεικνύει σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η ΠΟΞ «πλησιάζουμε στη λήξη της τουριστικής περιόδου και ακόμα χρήματα από τη συγκεκριμένη δράση δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων. Το κεφάλαιο κίνησης κινδυνεύει να μετατραπεί σε “κεφάλαιο ακινησίας”».
Τι αναφέρει η επιστολή
«Η δράση της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» συνδέθηκε από την αρχή, κατά την εξαγγελία της, με την επανεκκίνηση του τουρισμού. Στόχος της ήταν να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις κατά το στάδιο της επαναλειτουργίας τους, μετά από 16 μήνες που έμειναν επί της ουσίας κλειστές και χωρίς έσοδα.
Σήμερα πλησιάζουμε στη λήξη της τουριστικής περιόδου και ακόμα χρήματα από τη συγκεκριμένη δράση δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων. Το κεφάλαιο κίνησης κινδυνεύει να μετατραπεί σε «κεφάλαιο ακινησίας».
Αντιλαμβανόμαστε τις καθυστερήσεις που αναγκαστικά υπήρξαν λόγω των οικονομικών στοιχείων του έτους 2020 που έπρεπε να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό της ενίσχυσης και τα οποία συνδέονταν άμεσα με τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων. Ωστόσο βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι τεράστιες. Χωρίς βοήθεια αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών. Είναι απόλυτη ανάγκη τα σχετικά ποσά να πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Παρακαλούμε, λοιπόν, να μας δώσετε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής της ανωτέρω ενίσχυσης προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν το σχετικό προγραμματισμό τους».
Εύα Δ. Οικονομάκη
Πηγή: euro2day.gr