Η φωτογραφία είναι παλιά, απο την εποχή που ήμουν δεσπότης, πριν ακόμα πάω στον στρατό και να γίνω στην συνέχεια σκιτσογράφος.
Καθαρή Δευτέρα και θα βρεθούμε στον συνηθισμένο τόπο με τους συνηθισμένους φίλους, κάπου ανάμεσα Γεννάδι και Λαχανιά. Εκτός απο το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι -μη νηστήσιμο αφού έβαλα λάδι- έκανα και μια νηστήσιμη πατατοσαλάτα με ταχίνι. Η συνταγή είναι απο τες “Οψοποιών Μαγγανίες, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική”, του Αρχιμανδρίτη Δοσιθέου, στον οποίον είμαι ευγνόμων για πολλές ασυνήθιστες συνταγές.
Ακούστε, λοιπόν:
Βράζουμε τις πατάτες όπως βράζουμε τις πατάτες. Στο ταχίνι προσθέτουμε χυμό λεμονιού κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά με πηρούνι. Το ταχίνι πήζει και γίνεται σφιχτό σαν καραμέλα. Το αραιώνουμε με χλιαρό νερό κατά βούληση ώστε να γίνει σαν μια ρευστή σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε τες πατάτες, προσθέτουμε ψύχα καρύδι χοντροκοπανισμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και κρομμύδι-αν θέλουμε. Περιχύνουμε τες πατάτες με το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά. Αφίνουμε την σαλάτα να ηρεμήσει, το λιγότερο μισή ώρα. Τρώμε την σαλάτα που είναι δαχτυλογλειφτική.
———————————————————————-
This is an old picture, from the time I used to be a bishop- long before I served my military to afterwards become a cartoonist.
It is Clean Monday today and the usual people we will gather at the usual place between Gennadi and Lachania. Except from the traditional octopus with pasta and the taramosalata (fish roe salad) I also made a potato salad with tahini. The original recipe comes from a great cook book: “The witchcraft of the cook, or Monastery cooking”, by abbot Dositheos, to whom I am grateful for so many unusual recipes. Here it goes then:
Boil potatoes like you would boil potatoes. Add lemon juice to tahini -to taste- and stir well with a fork. Tahini will get very stiff. Dilute tahini with lukewarm water untill it gets the desired consistency -running but not too running. Salt and pepper the potatos, add coarsely crushed walnut, finely chopped parsley and -if desired- chopped onion. Pour the tahini over the potatoes and toss well, seasoning with salt and pepper as necessary. Let stand to calm down for at least half an hour. Eat. It is fingerlicking good.
Από : pavlidiscartoons.com
Καθαρή Δευτέρα και θα βρεθούμε στον συνηθισμένο τόπο με τους συνηθισμένους φίλους, κάπου ανάμεσα Γεννάδι και Λαχανιά. Εκτός απο το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι -μη νηστήσιμο αφού έβαλα λάδι- έκανα και μια νηστήσιμη πατατοσαλάτα με ταχίνι. Η συνταγή είναι απο τες “Οψοποιών Μαγγανίες, ήγουν Καλογηρική Μαγειρική”, του Αρχιμανδρίτη Δοσιθέου, στον οποίον είμαι ευγνόμων για πολλές ασυνήθιστες συνταγές.
Ακούστε, λοιπόν:
Βράζουμε τις πατάτες όπως βράζουμε τις πατάτες. Στο ταχίνι προσθέτουμε χυμό λεμονιού κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά με πηρούνι. Το ταχίνι πήζει και γίνεται σφιχτό σαν καραμέλα. Το αραιώνουμε με χλιαρό νερό κατά βούληση ώστε να γίνει σαν μια ρευστή σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε τες πατάτες, προσθέτουμε ψύχα καρύδι χοντροκοπανισμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και κρομμύδι-αν θέλουμε. Περιχύνουμε τες πατάτες με το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά. Αφίνουμε την σαλάτα να ηρεμήσει, το λιγότερο μισή ώρα. Τρώμε την σαλάτα που είναι δαχτυλογλειφτική.
———————————————————————-
This is an old picture, from the time I used to be a bishop- long before I served my military to afterwards become a cartoonist.
It is Clean Monday today and the usual people we will gather at the usual place between Gennadi and Lachania. Except from the traditional octopus with pasta and the taramosalata (fish roe salad) I also made a potato salad with tahini. The original recipe comes from a great cook book: “The witchcraft of the cook, or Monastery cooking”, by abbot Dositheos, to whom I am grateful for so many unusual recipes. Here it goes then:
Boil potatoes like you would boil potatoes. Add lemon juice to tahini -to taste- and stir well with a fork. Tahini will get very stiff. Dilute tahini with lukewarm water untill it gets the desired consistency -running but not too running. Salt and pepper the potatos, add coarsely crushed walnut, finely chopped parsley and -if desired- chopped onion. Pour the tahini over the potatoes and toss well, seasoning with salt and pepper as necessary. Let stand to calm down for at least half an hour. Eat. It is fingerlicking good.
Από : pavlidiscartoons.com