Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2013

Πορεία ναυτεργατών - και χιλιάδων μελών του ΠΑΜΕ προς το υπουργείο Ναυτιλίας

Χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο βρίσκεται στην Ακτή Βασιλειάδη, στην Πύλη Ε1 του λιμανιού.

Αυτή τη στιγμή οι απεργοί βρίσκονται στην Πύλη Ε2, ενώ άντρες των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων έχουν αποκλείσει τον δρόμο, που οδηγεί στο υπουργείο, με μια κλούβα.

Στο πλευρό των ναυτεργατών, έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίτερα στο σημείο βρέθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε τα εξής: «Το πιστόλι στον κρόταφο των ναυτεργατών το έβαλε η κυβέρνηση, τις σφαίρες έδωσαν οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Η απάντηση πρέπει να είναι η επιστράτευση του λαού, για να ανατρέψει αυτήν την πολιτική κι όχι μόνο την κυβέρνηση», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

Από crimenet.gr


"Ναυάγησαν" οι διαπραγματεύσεις...

Αποχωρούν αυτή την ώρα από το λιμάνι οι ναυτεργάτες, καθως "ναυάγησαν" οι διαπραγματεύσεις με τους λιμενικούς.
Περίπου μισή ώρα η Αλέκα Παπαρήγα και οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ μιλούσαν με... τους άνδρες του Λιμενικού, ζητώντας να περάσουν στο υπουργείο και να παραδώσουν ψήφισμα στον υπουργό, κάτι που δεν τους επετράπη ωστόσο με την αιτιολογία ότι "είναι πολύς ο κόσμος και δεν μπορεί να ελεγχθεί".

Υπολογίζεται ότι περίπου 6.000 συμμετείχαν στην πορεία...




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More