Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2013

ΕΠΑΜ Ρόδου : Κύριε Πάππου, εκτός από μπακάληδες, αυτός ο τόπος έχει και ανθρώπους...

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΟΔΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Εντύπωση μας προκάλεσε η ανακοίνωση του προέδρου του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στις 5/2/2013 κυρίου Γιάννη Πάππου, σχετικά με το δελτίο τύπου που κοινοποίησε στα Μ.Μ.Ε. της Δωδεκανήσου και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, για τις κινητοποιήσεις των ναυτικών μας.


Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ΑΡΠΑΞΕ ΕΝΑ ΣΤΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ''δικάζει'' ότι:
Η Π.Ν.Ο, ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ,ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ (για τον οποίο κόπτεται ο κυρ Πάππους) ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ.


Συνεχίζει:
''επειδή η οικονομία έχει παραλύσει(εξαιτίας ποιών άραγε; μήπως αυτών που παρακαλάει να παρέμβουν ) η παραμικρή δραστηριότητα πρέπει να προφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού.
 
Και καταλήγει απευθυνόμενος στον φερόμενο ως υπουργό ναυτιλίας:
''Σας ζητούμε να υπάρξει άμεσα δρομολόγηση σκάφους προς τα Δωδεκάνησα...σας δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό σας με κάθε πρόσφορο τρόπο, σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία σας για την άρση του αποκλεισμού των νησιών μας.''


Οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδη δημοκρατικά ένστικτα, βλέπει εδώ έκπληκτος έναν πρόεδρο του ΕΒΕΔ εκλεγμένο από τους επιχειρηματίες της Δωδεκανήσου, εκπροσωπώντας τον εαυτό του, και το μπακάλικό του, καθώς δεν είναι ανακοίνωση του Δ/Σ, να χαρακτηρίζει έναν κλάδο ως εκβιαστές και καταπατητές των δικαιωμάτων των νησιωτών, επειδή απεργούν!!!! Λες και οι ναυτικοί μας δεν είναι νησιώτες και δεν έχουν δικαιώματα.


Κύριε Πάππου, εκτός από μπακάληδες, αυτός ο τόπος έχει και άλλους ανθρώπους που έκτισαν αυτό τον τόπο, των οποίων τα δικαιώματα έχουν τα τελευταία χρόνια ισοπεδωθεί. Είναι δικαίωμα των ναυτεργατών να παλέψουν ενάντια στην συμμορία που ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και εσείς αναγνωρίζετε ως κυβέρνηση.


Πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν αρκετά φύλλα πορείας για να επιστρατεύετε όλο το λαό και τότε θα δούμε που θα κρυφτούν αυτοί που επιστρατεύουν και αυτοί που παρακαλούν τα πιόνια των τροϊκανών για σιδηρά πυγμή πάνω στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.


Όπως εσείς δηλώνετε, με την μνημειώδη αυτή επιστολή σας, ότι θα σταθείτε στο πλευρό της κυβέρνησης των δοσίλογων, να δηλώσουμε και μείς για την ιστορία, ότι το ΕΠΑΜ και ο λαός που ξυπνάει, θα βρεθούμε απέναντι.



Λάβετε θέσεις...ή με το λαό ή με την κατοχή.


ΕΠΑΜ ΡΟΔΟΥ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More