Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2020

Όπου φτωχός και η μοίρα του...


 

Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη φτωχοποίηση που προκαλεί στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα του ελληνικού λαού μη λαμβάνοντας ουσιαστικά κανένα μέτρο προστασίας τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Η έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας είναι καταλυτική καθώς αναφέρει ότι η κρίση επηρέασε δυσανάλογα του χαμηλόμισθους εργαζόμενους μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τις μισθολογικές ανισότητες της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Μιας αγοράς τις οποίας οι συνθήκες επιδεινώνονται συνεχώς από την ώρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία.

Συνθήκες που γίνονται όλο και χειρότερες ειδικά για όσους εργαζόμενους εισέρχονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους. Και μπορεί η κυβέρνηση να έδωσε 800 ευρώ για τον Νοέμβριο για το Δεκέμβριο όμως επέστρεψε στην αποζημίωση των 534 ευρώ για χιλιάδες εργαζόμενους.

Αν συνυπολογίζουμε και όσους εργάζονται στην εστίαση, στα ξενοδοχεία αλλά και αυτούς που δεν δούλεψαν το καλοκαίρι λόγω του μηδενισμού του τουρισμού γίνεται φανερό ότι η φτωχοποίηση έχει επέλθει για την ελληνική οικογένεια με δραματικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας η οποία τρέχει με ταχύτητα προς την καταστροφή.

Η χθεσινή εμφάνιση δεκάδων ανθρώπων μετά το τέλος λαϊκής αγοράς σε συνοικία του Δήμου Αθηναίων ανακαλεί στη μνήμη αντίστοιχες εικόνες από το 2010 και προϊδεάζει για το μέλλον.

Και μη σκεφτεί κανείς ότι ήταν άνθρωποι που δεν είχαν να φάνε. Πολίτες σαν όλους μας ήταν που τους συναντούσες στον φούρνο και στο μπακάλικο και τώρα ντρεπόντουσαν και έκρυβαν το πρόσωπό τους.

Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας και δυστυχώς όπως εκτιμούν όλοι είμαστε ακόμη στην αρχή της κατηφόρας.

Για όλη αυτή την κατάσταση ένας είναι ο κύριος υπεύθυνος: ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

documentonews.gr 

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More