Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2020

Όλα για πούλημα...


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» σύμβουλοι και υπουργοί του δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα.

Την ώρα που η κοινωνία καταρρέει κάτω από το βάρος της νέας οικονομικής και της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης αυτοί σχεδιάζουν μέσω του «Σχεδίου Ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» ή επί το συντομότερο «Σχέδιο Πισσαρίδη» το ξεπούλημα όποιων κρατικών κοινωνικών δομών έχουν παραμείνει μετά τα μνημόνια στο Δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα έναντι πινακίου φακής.

Προσπαθώντας μέσω των πέτσινων καναλιών επικοινωνίας να το περάσει ως ένα σχέδιο έξω από την πολιτική αποκρύπτει τις νεοφιλελεύθερες συνταγές τις οποίες κομίζει και οι οποίες έχουν καταστροφικές συνέπιες για τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και για τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολιτεύεται μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματά της. Δεν την ενδιαφέρουν αν υπάρχουν περισσότερες ΜΕΘ για να μπορέσουν να σωθούν περισσότεροι συμπολίτες μας από τον κορονοϊό ή από άλλα νοσήματα. Αλλωστε κυνικά το δήλωσε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης χθες και το είχε αναφέρει και παλαιότερα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Οσο περισσότερες ΜΕΘ έχουμε τόσο περισσότεροι θα πεθάνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα είχε υποστηρίξει με έμφαση ότι αυτός και οι «άριστοί» του δεν θέλουν κρατικές δομές. Θέλουν να αγοράζει το Δημόσιο υπηρεσίες από τους ιδιώτες. Θέλουν το εργατικό δυναμικό της χώρας να είναι έρμαιο των ορέξεων των μεγαλοεπιχειρηματιών που θα αποκτήσουν για μια μπουκιά ψωμί τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όλα αυτά μας τα παρουσιάζουν ως μάνα εξ ουρανού κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό. Θέλουν τους νέους όμηρους και τους γηραιότερους πάνω από τα 70 χωρίς συντάξεις και ασφάλιση να πεθαίνουν αβοήθητοι στα σπίτια τους καθώς δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον αχόρταγο ιδιωτικό τομέα.

Αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν για την Ελλάδα. Δεν τους έφταναν τα μνημόνια, δεν τους έφτανε η μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, δεν τους έφτανε το ξεπούλημα των κυριότερων βιομηχανικών μονάδων στους ξένους, θέλουν την πλήρη καταστροφή και υποταγή της νέας γενιάς και των μεγαλύτερων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Για τον λόγο αυτό επιτίθενται με λόγια και με ΜΑΤ στη νεολαία καθιστώντας την υπεύθυνη για όλα τα δεινά που έφεραν οι «άριστοι» στον τόπο.

Η ελληνική κοινωνία πρέπει άμεσα να αμφισβητήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδηγούν στην καταστροφή. Πρέπει να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας με όλες του τις δυνάμεις γιατί αυτό στηρίζει τη μάχη κατά του κορονοϊού. Πρέπει να αντιδράσει στη διάλυση του κοινωνικού κράτους που αφήνει τους νέους στο έλεος των μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων και υποστηρικτών του Κυριάκου.

Τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά. 


documentonews.gr

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More