Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2020

Η ιστορία των διαδηλώσεων και το Bella Ciao στο νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις

Το σποτ κλείνει με τη φράση «Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δεν θα περάσει»

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις και τον τρόπο που αυτές θα διεξάγονται στο εξής σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο του σποτ, το οποίο και ξεκινά με τη φράση «Η ιστορία των διαδηλώσεων είναι η ιστορία του κόσμου». Στη συνέχεια, ακούγεται μια διασκευή του αντάρτικου τραγουδιού «Bella Ciao», το οποίο και έχει «ντυθεί» με φωτογραφίες από διαδηλώσεις που έχουν μείνει στην Ιστορία και την έχουν διαμορφώσει παράλληλα, αρχής γενομένης από εκείνες του Σικάγο το 1886.

Ακολουθεί η Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1936, τα Δεκεμβριανά του 1944, η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης με πρωτοπόρο τον Γρηγόρη Λαμπράκη, πορείες της Νεολαίας Λαμπράκη τη δεκαετία του '60, η διαδήλωση για τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα το 1965, στο Χημείο της Θεσσαλονίκης το 1967, ο Μάης του '68, οι διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείο το 1980, διαδηλώσεις για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα το 1991, οι πορείες στη Γένοβα το 2001, χημικά στον Μανώλη Γλέζο το 2010, οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα το 2011, πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, Κίτρινα Γιλέκα, αντιρατσιστικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του George Floyd.

Το σποτ κλείνει με τη φράση «Ελλάδα 2020: Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δεν θα περάσει». Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, ψηφίζεται στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο, εν μέσω σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων.


Πηγή: ethnos.gr - July 09, 2020

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More