Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2020

Κοσμοσυρροή στις συγκεντρώσεις σε Λέσβο και Χίο - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χίος, πλατεία Βουνακίου
Ημέρα κινητοποιήσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Έκρυθμη η κατάσταση. Ισχυρές δυνάμεις καταστολής στα νησιά προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα.

Χιλιάδες κάτοικοι των δύο νησιών βρίσκονται στους δρόμους αντιδρώντας στο όργιο αστυνομικής βίας. Κλειστά όλα τα καταστήματα. Πορείες στις τοποθεσίες που είναι σχεδιασμένα να κατασκευαστούν τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης. Ανεπιθύμητοι οι αστυνομικοί στη Χίο. Ένταση και επεισόδια στο Διαβολόρεμα Λέσβου.


Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων στη θέση Καράβα Μανταμάδου
EUROKINISSI/ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
Στη σκιά του «χημικού πολέμου» που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους κατοίκους των δύο νησιών του Βορείου Αιγαίου, κάτοικοι, φορείς και αιρετοί απευθύνουν κάλεσμα σε μεγάλες, ειρηνικές συγκεντρώσεις προκειμένου να εκφράσουν την εναντίωση τους στα νέα γιγάντια «κέντρα καταγραφής και παροχής ασύλου», όπως τα χαρακτήρισε ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης.

Περισσότεροι από 6000 διαδηλωτές έχουν κατακλύσει την πλατεία Βουνακίου στη Χίο και εντός ολίγου αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το αστυνομικό τμήματα της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι αστυνομικοί με αίτημα να σταματήσει η παραχώρηση καταλυμάτων. Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Βροντάδο (15.00) και πορεία προς το Αίπος.

Κοντά στους 8.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Οι κάτοικοι του νησιού θα κινηθούν με πορεία προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και το μεσημέρι στην περιοχή Καράβα Μανταμάδου που το κλίμα παραμένει έκρυθμο καθώς κάτοικοι που βρίσκονται ήδη στο μπλόκο συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου καλεί σήμερα στις 18:00 τους φορείς του νησιού στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για λήψη αποφάσεων προκειμένου και η Σάμος να συμμετέχει δυναμικά όπως και τα υπόλοιπα νησιά στις κινητοποιήσεις.


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >>efsyn.gr




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More