Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019

Ποιο σκάνδαλο; Της Novartis!

Για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis ανασύρθηκαν και εξετάζονται ξανά, μαζί με τις μηνύσεις των πολιτικών προσώπων, οι αναφορές του αντεισαγγελέα Ι. Αγγελή στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου και στον εισαγγελέα Γ. Πεπόνη. Αναφορές που συνεχώς εμπλουτίζονται, ειδικά σε ό,τι αφορά την πρόσφατη κατάθεσή του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» και ειδικά οι πιέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, στις οποίες αναφέρθηκε και ο κ. Αγγελής, έχουν γίνει πλέον ο καμβάς για να θεμελιωθούν οι μηνύσεις των πολιτικών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις ογκώδεις δικογραφίες για το σκάνδαλο Novartis.

Μετά τις εκλογές και χάρη στην ομοφωνία των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ βιώνουμε την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Μπορεί φυσικά κάποιοι ή και όλοι οι πολιτικοί που αναφέρθηκαν σε καταθέσεις ή αλλού να αποδειχτούν αθώοι, αλλά αυτό δεν αναιρεί την τεκμηριωμένη υπόθεση ενός μεγάλου σκανδάλου που στοίχισε πολλά δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

Όσο λοιπόν και αν η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστησε μια σκευωρία με μοναδικό στόχο τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων, ολόκληρος ο κόσμος βοούσε για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis. Μιας εταιρείας που κατάφερε να θησαυρίζει ακόμα και μέσα στην κρίση, ακόμα και όταν το αστρονομικό ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης αναγκαστικά μειώθηκε στα μνημόνια, ακόμα και όταν τα ακριβά συνέδρια και οι διαφημιστικές δαπάνες χρέωναν όλο και περισσότερο το αδύναμο δημόσιο ταμείο και τους ασθενείς.

Στελέχη της Novartis με διαφορετικές ιδιότητες συμμετείχαν στις επιτροπές τιμολόγησης των φαρμάκων, υπουργικές αποφάσεις έδιναν το πράσινο φως στις προτεινόμενες τιμές, που καθόριζαν και τις τιμές άλλων χωρών, γιατροί συνταγογραφούσαν τα σκευάσματα της εταιρείας, δημοσιογράφοι διαφήμιζαν τα προϊόντα της και όλα αυτά προφανώς δεν γίνονταν πάντα με το αζημίωτο.

Τα σκάνδαλα της Υγείας διερευνήθηκαν στη Βουλή και συνεχίζουν να διερευνώνται από τους πρόσφατα αποδυναμωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς και κυρίως από τη Δικαιοσύνη, παρά τις πρωτοφανείς απειλές και τις μηνύσεις εναντίον των λειτουργών της, παρά και τις όποιες παραλείψεις ή καθυστερήσεις καταγράφονται στις ογκώδεις δικογραφίες.

Ο πολιτικός ρεβανσισμός δεν μπορεί να αποτελέσει ξανά την αιτία για να μπει άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο στο αρχείο.


Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών - Sep 17, 2019

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More