Κυριακή, Απριλίου 21, 2019

Όταν ο Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι το δώρο των Χριστουγέννων δεν είναι παροχή

Όσο πλησιάζει προς την τελική ευθεία των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο το άγχος τον οδηγεί σε λάθη που αποκαλύπτουν τις προθέσεις του.

Ύστερα από όσα είπε στις ασφαλιστικές εταιρίες σε βάρος του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος, υποδηλώνοντας ότι θα τους πάει πελατεία, τώρα τα έβαλε με το δώρο των Χριστουγέννων και προανήγγειλε ότι θα το κόψει, αν του δοθεί η ευκαιρία. Το χειρότερο όμως είναι ότι αποκάλυψε ότι δεν ξέρει τι ακριβώς είναι το δώρο.

Για την ακρίβεια δήλωσε επί λέξει στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο της Λευκωσίας:

“Η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς, ώστε επί της ουσίας να μετατραπούν σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος. Αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών”.

Πρόκειται και για γκάφα: αν το δώρο των Χριστουγέννων είναι «λάθος του παρελθόντος» δίνει πόντους στην κυβέρνηση όταν την κατηγορεί ότι» δεν έμαθε». Αλλά το θέμα είναι ότι ο ίδιος όμως μάλλον δεν έμαθε κάτι άλλο: ότι το δώρο δε είναι παροχή.

Είναι λεφτά των εργαζομένων που παρακρατούνται από τις αποδοχές τους και τους επιστρέφονται με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας.

Αυτές οι επιστροφές καταργήθηκαν ή κουτσουρευτήκαν από την τρόικα γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου που έφερε το Μνημόνιο δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει ότι δεν πρόκειται για πρόσθετες παροχές, αλλά για τρόπο καταβολής αποδοχών.

Ο Μητσοτάκης όμως τα ξεπερνάει κι αυτά. Θεωρεί όχι μόνο περιττό, αλλά και επιβλαβές το δώρο. Νομίζει ότι είναι μέρος του… πελατειακού συστήματος και και έχει σχέδιο «αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών».

Δηλαδή παίρνουμε από τους εργαζομένους και τα δικά τους λεφτά. Και αφήνουμε στη καλή θέληση των εργοδοτών την επιβίωσή τους.

Αυτά συμβαίνουν όταν η δημόσια παρουσία του δεν είναι σκηνοθετημένη και ελεγχόμενη….


Πηγή: anoixtoparathyro.gr - Apr 21, 2019

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More