Παρασκευή, Απριλίου 19, 2019

Τσίπρας: Φυσικός αρχηγός της ΝΔ ο κ. Μαρινάκης

«Άκουσα σήμερα τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του Κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο Β. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ».


Η πολιτική ταύτιση της ΝΔ και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους ισχυρισμούς Μαρινάκη και την πολιτική στήριξη που είχαν από τη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς του εφοπλιστή και τους απέδωσε στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει. «Τους πιάνει απελπισία» και αγχώνονται είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος σε εκείνους που «νομίζουν ότι είναι οι αυτόκλητοι άρχοντες και ιδιοκτήτες του».

Στην ομιλία του στην Καλαμάτα ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «σήμερα αφού το μόνο που είδαν να αποτυγχάνει είναι οι προβλέψεις και οι μύχιοι πόθοι τους, αγχώνονται. Αγχώνονται πολύ. Είδα χθες ένα πρωτοσέλιδο μεγάλης εφημερίδας να μας νοιάζεται πολύ, μη τυχόν και χάσουμε τις εκλογές και να ζητάει επιμόνως να στήσουμε τώρα την εθνική κάλπη. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος;»

«Θα βρεθούν στο ακροατήριο της Δικαιοσύνης»

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Β. Μαρινάκη: «άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του Κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο Β. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της» είπε και συνέχισε: «γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος; Γιατί τόση απελπισία; Να σας πω γιατί: Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της».

«Για αυτό τους βλέπετε τους εκπροσώπους του παλιού καθεστώτος, να ωρύονται σε καθημερινή βάση. Να βρίζουν και να απειλούν θεούς και δαίμονες. Και γιατί τους πιάνει απελπισία όσο σκέφτονται ότι στις εκλογές δε ψηφίζουν ούτε οι δημοσκόποι ούτε οι δημοσιολόγοι. Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί. Και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει. Στο περιθώριο. Και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί» πρόσθεσε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας.

Κυνικοί

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στα θέματα διαφθοράς και στα σκάνδαλα που έχουν έρθει στο προσκήνιο. Επεσήμανε ότι ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων στις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Novartis «δεν μπορούν πλέον ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Τι λένε λοιπόν όχι σε μας, αλλά στον ελληνικό λαό; Δε μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε. είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού».

«Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα» υπογράμμισε και επεσήμανε ότι «απέναντι στον κυνισμό υπάρχει η συλλογική μνήμη. Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται. Δεν παραγράφεται η χρεοκοπία του τόπου».

Κίνδυνος παλινόρθωσης

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο Αλ. Τσίπρας για πρώτη φορά πρόσθεσε στο πολιτικό διακύβευμα που τίθεται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ζήτημα εσωτερικής πολιτικής: τον κίνδυνο «παλινόρθωσης του παλαιού καθεστώτος». Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και στην επιστροφή όσων λεηλάτησαν  και χρεοκόπησαν τη χώρα» και στηρίζονται στη «δύναμη του ψέματος και της προπαγάνδας».«Η απάντηση στους πολιτικούς καιροσκόπους όλες αυτές τις μέρες, από τη πρώτη συγκέντρωση της προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι, μέχρι τη σημερινή εδώ στη Καλαμάτα είναι μια :Τώρα μιλάει ο λαός. Όχι οι παπαγάλοι της διαπλοκής και οι υπηρέτες της ολιγαρχίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο λαός θα σφραγίσει οριστικά τη πορεία της χώρας προς τα εμπρός, το διαβατήριο προς τη κανονικότητα, τη πρόοδο, την οικονομική ανάκαμψη, τη κοινωνική δικαιοσύνη. Δε θα αφήσει καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε όσους κατέστρεψαν τη χώρα να επιστρέψουν για να επαναλάβουν το καταστροφικό τους έργο».

«Έχουν το θράσος να μιλούν για πολιτική αλλαγή ενώ και οι πέτρες γνωρίζουν ότι το σύνθημά τους δεν είναι αλλαγή αλλά παλινόρθωση. Να γυρίσουν πίσω επιθυμούν, για να ξαναγυρίσουν και την Ελλάδα πίσω στον εφιάλτη των μνημονίων» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός..

Η Ελλάδα των ελίτ vs η Ελλάδα των πολλών

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε και το δίλημμα που τίθεται στους πολίτες: «η Ελλάδα των ελίτ ή η Ελλάδα των πολλών». «Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν. Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους. Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς. Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας. Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και είπε για τον πρόεδρο της ΝΔ: «ο Κ. Μητσοτάκης ξέρει ποιους εκπροσωπεί. Είναι ένας από αυτούς. Δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Ένας άνθρωπος φτιαγμένος από τα τζάκια, ταγμένος για τα τζάκια και την ολιγαρχία. Και ξέρετε, όταν προσπαθεί να παραστήσει κάποιον άλλο, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό».

ΝΔ: Υβριστικό παραλήρημα Τσίπρα

«Το σημερινό υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνησή του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι η περίοδος του ψεύδους, του διχασμού και της τοξικότητας που σημάδεψε την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει μαζί του» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα.


Πηγή: huffingtonpost.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More