Τετάρτη, Μαρτίου 20, 2019

Χρηματοδοτείται η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Ρόδου

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ, η ένταξη του έργου «Ανάπλαση παραλιακής ζώνης από Θαλασσινή Πύλη μέχρι Λιμένα Ακαντιάς (Τμήμα Α-ΣΤ)» στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020, ύψους 1,7 εκ ευρώ. 

Το συνολικό κόστους του έργου αγγίζει τα 2,6 εκ ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό των 900.000 €, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου.

Ουσιαστικά πρόκειται για το τμήμα της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Μεσαιωνικής Πόλης και το έργο περιλαμβάνει την διαμόρφωση του σημαντικότερου σημείου των παράλληλων οχυρώσεων της Θαλασσινής Πύλης και όλο το χερσαίο τμήμα έως την ακτογραμμή, στην οποία θα συνεχιστεί η κατασκευή ποδηλατοδρόμου και ξύλινου πεζόδρομου.

Το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο συνδέει τα λιμάνια του Μανδρακίου, της Κολώνας, του Τουριστικού και της Ακαντιάς, αναπλάθοντας την διαδρομή μεταξύ των Μεσαιωνικών Τειχών και της θάλασσας.

Η απόφαση αυτή που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στάθη Γιαννακίδη, συμβάλει σημαντικά στην αναμόρφωση της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και έρχεται να προστεθεί στις, βαρύνουσας σημασίας, παρεμβάσεις αναφορικά με την προστασία, διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.


Πηγή: ert.gr - Mar 20, 2019

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More