Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018

ΕΚΡ: Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - EUROMEDICA

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΚΡ αποτελούμενη από τον πρόεδρο ΣΑΒΒΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ και το μέλος του Δ.Σ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΟΚΟΠΟ παρευρέθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Σωματείου, στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των εργαζομένων της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ EUROMEDICA. 
 
Η συνέλευση είχε μοναδικό θέμα την μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων εδώ και πολλούς μήνες και τους τρόπους διεκδίκησης τους. 
 
Έγινε ενημέρωση από την διοίκηση του Σωματείου για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ τον λόγο πήραν και αρκετοί εργαζόμενοι που περιέγραψαν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειες τους, που πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, μιας και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αναφέρθηκε, φτάνει τους 11 μήνες. 
 
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.ΡΟΔΟΥ στην ομιλία του ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δράσουν οι εργαζόμενοι και μετέφερε την διάθεση της Διοίκησης του Ε.Κ. ΡΟΔΟΥ να στηρίξει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους. 
 
Στα πλαίσια των αποφάσεων της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, το ΕΚΡ έστειλε επιστολή στην εταιρεία ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ζήτησε από το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΡΟΔΟΥ να παρέμβει άμεσα και να πράξει τα δέοντα, ενώ είναι σε ετοιμότητα να καλύψει και αγωνιστικά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων εφόσον του ζητηθεί. 
 
Το ΕΚΡ και οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν και σέβονται τονρόλο της εταιρείας που δραστηριοποιείτε στον κοινωνικά ευαίσθητο χώρο της υγείας, και έκαναν αρκετή υπομονή μέχρι σήμερα (7 χρόνια). Περιμένουμε τον ίδιο σεβασμό να δείξει και η εταιρεία στο προσωπικό της εξοφλώντας άμεσα τα δεδουλευμένα τους. 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ 
 
Η επιστολή. 
 
 
Ρόδος …05/07/2018 
 
ΠΡΟΣ 
Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ι.ΜΠΛΕΤΣΟ, 
ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.ΑΣΗΜΑΚΙΔΗ 
ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 
EUROMEDICA 
 
Θέμα : «Καταβολή δεδουλευμένων, βεβαιώσεις μισθοδοσίας και οφειλών». 
 
Κύριοι, 
Ενημερωθήκαμε από την Προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας, το οποίο είναι μέλος του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ, καθώς και από μεμονωμένους εργαζόμενους, ότι καθυστερείτε συστηματικά και για αρκετούς μήνες την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην εταιρεία σας, με αποτέλεσμα αυτοί να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. 
 
Με βάση τα παραπάνω ζητούμε: 
 
1) Να εξοφλήσετε άμεσα τα δεδουλευμένα. 
 
2) Να χορηγήσετε σε όλους τους εργαζομένους σας, όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση από το νόμο, αντίγραφα και εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, καθώς και βεβαιώσεις, για το συνολικό ποσό των μέχρι σήμερα οφειλομένων, υπογεγραμμένες από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018. 
 
3) Τέλος στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου ως Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης που εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων της Ρόδου και επιπλέον έχει στη δύναμή της το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησή σας, σας καλούμε σε συνάντηση με την παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων για να αναζητήσουμε λύσεις που θα εξυπηρετούν τους εργαζομένους και θα διασφαλίζουν την εργασιακή ειρήνη στην εταιρεία σας, αναγνωρίζοντας τον ευαίσθητο και κοινωνικά κρίσιμο ρόλο της. 
 
Περιμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας στα παραπάνω. 
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Σάββας Χατζησάββας 
 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Νίκος Τριπολίτης 

 
Από το rokar-rokar.blogspot.com - July 05, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More