Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

Ακριβότερα τα πακέτα από τις μεμονωμένες κρατήσεις για τους Βρετανούς- δείτε τη διαφορά στη Ρόδο

Τα πακέτα διακοπών, τα οποία παραδοσιακά επιλέγονται από ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο καθώς εξασφαλίζουν συνδυασμό ταξιδιωτικών υπηρεσιών με καλό value, αποδεικνύεται ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να είναι ακριβότερα σε σχέση με τις κρατήσεις για μεμονωμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με έρευνα των ειδικών συναλλάγματος, FairFX, η οποία κατέγραψε τις τιμές 12 πακέτων διακοπών για μια οικογένεια 4 ατόμων με αναχώρηση από το Γκάτουικ τον Αύγουστο σε δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης, στο 75% των περιπτώσεων οι διακοπές ήταν φθηνότερες εάν γινόταν κράτηση διαφορετικών υπηρεσιών μεμονωμένα συγκριτικά με το κόστος του αντίστοιχου πακέτου.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους προορισμούς όπου το κόστος μεμονωμένων κρατήσεων είναι μικρότερο από το κόστος αντίστοιχου πακέτου.

Για παράδειγμα, για διαμονή στο Esperides Beach Hotel στη Ρόδο, το πακέτο της Thomas Cook φθάνει τις 4.466 λίρες ενώ η αντίστοιχη διαμονή με ξεχωριστή κράτηση στο ξενοδοχείο και την πτήση, κοστίζει 3.133 λίρες, προσφέρει δηλαδή εξοικονόμηση 1.133 λιρών.

Το παράδειγμα της Ρόδου ήταν και εκείνο που παρουσίασε τη μεγαλύτερη απόκλιση στο κόστος πακέτου και μεμονωμένων κρατήσεων. Ακολουθούν με μικρότερες διαφορές, η Γκραν Κανάρια (απόκλιση 771 λίρες), η Μαγιόρκα (747 λίρες), η Κύπρος (622 λίρες).

Στην κατάταξη με τις μεγάλες αποκλίσεις, υπέρ των μεμονωμένων κρατήσεων λόγω χαμηλότερου κόστους, εμφανίζονται ακόμη τα ξενοδοχεία Lindos Royal (απόκλιση 594 λίρες) και Hotel Atlantica Princess (210 λιρες) της Ρόδου.

Ωστόσο, η FairFX εντόπισε πακέτα διακοπών στην TUI και την Jet2 με χαμηλότερο κόστος από τις μεμονωμένες κρατήσεις (Μαγιόρκα, Κύπρος).


Πηγή: tornosnews.gr - Jun 15, 2018 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More