Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Οι Ρώσοι αστροναύτες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές: Ξεκίνησε το 2ο Φόρουμ Τουρισμού


Για τους δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και τη Ρωσία και για τα κοινά στοιχεία των δύο λαών μίλησαν οι εκπρόσωποι των δύο χωρών στις εναρκτήριες παρουσιάσεις του 2ου Ελληνορωσικού Φόρουμ για την «Διαπεριφερειακή τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας», που πραγματοποιείται σήμερα στο Παλιούρι Χαλκιδικής στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Miraggio.

Οι εργασίες του φόρουμ ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, η οποία τόνισε όλους τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους Ρώσους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ακόμη και οι Ρώσοι αστροναύτες επιλέγουν την Ελλάδα, με προτίμηση στην Εύβοια και την Κρήτη, για την αποκατάστασή τους.

«Το σημερινό φόρουμ», ανέφερε η υπουργός Τουρισμού, «έχει όλες τις προϋποθέσεις με στοχευμένες παρουσιάσεις και προγραμματισμένες συναντήσεις να θέσει τις βάσεις ώστε στη συνέχεια να επισφραγιστεί με συγκεκριμένες συμφωνίες η τουριστική διασύνδεση των ελληνικών και των ρωσικών περιφερειών. Και επομένως να εδραιώσουμε νέα θετική δυναμική στην τουριστική συνεργασία μας για τα επόμενα χρόνια».

Η κ.Κουντουρά αναφέρθηκε στο Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς το ως μεγάλη γιορτή για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο λαών και την αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών. Ταυτόχρονα όμως, όπως είπε, είναι η μεγάλη ευκαιρία ν΄ αποτελέσει πυλώνα διαπεριφερειακής σύμπραξης με τη στήριξη των φορέων και του ιδιωτικού τομέα.

Πρόκειται, όπως επεσήμανε, για ένα επιχειρησιακό πλαίσιο συνεργασίας, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται νέοι ελληνικοί προορισμοί από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους, καθώς και νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα, τα οποία διευρύνουν την τουριστική προσφορά της Ελλάδας σε όλη τη Ρωσία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κ.Κουντουρά παρουσίασε τους άξονες γύρω από τους οποίους αναπτύσσεται το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό.

«Το τουριστικό προϊόν στη διαμονή είναι υψηλού επιπέδου και με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής» σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει υπερσύγχρονα πολυτελή ξενοδοχεία και resorts αλλά και boutique hotels σε όλη τη χώρα, τα οποία προσφέρουν εκπληκτικές υπηρεσίες, ηρεμία και ιδιωτικότητα και καλύπτουν κάθε απαίτηση των επισκεπτών και για οικογένειες. «Τα τρία τελευταία χρόνια, προσελκύσαμε 350 επενδυτικά τουριστικά σχέδια, μέσα από τα οποία προστέθηκαν 25.000 νέες κλίνες σε 4 και 5 αστέρων μονάδες σε όλη τη χώρα», τόνισε.

Rostourism: “Ο Ρώσος τουρίστας επιλέγει την Ελλάδα συνειδητά” 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής αποστολής, αναπληρωτής επικεφαλής του Rostourism (Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού Ρωσίας), Σεργκέι Κόρνιεφ, τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει ένα από τα καλύτερα τουριστικά προϊόντα στον κόσμο ενώ διαθέτει όλα τα είδη τουρισμού.

«Ο Ρώσος επισκέπτης έρχεται και ξαναέρχεται και επιλέγει την Ελλάδα συνειδητά. Είναι σταθερός πελάτης» είπε.

Παρά τον ανταγωνισμό με την Τουρκία, η οποία παρέχει πολλές προσφορές, υπάρχει μεγάλο ρεύμα προς την Ελλάδα από την Ρωσία, σύμφωνα με τον κ.Κόρνιεφ.

Ο κ.Κόρνιεφ επεσήμανε τη σπουδαιότητα των εργασιών του εν λόγω φόρουμ, καθώς συνδράμει στην ανάπτυξη των επιμέρους συνεργασιών μεταξύ των περιφερειών ενώ υπογράμμισε οι δύο λαοί εκτός από το γεγονός ότι είναι ομόδοξοι έχουν επίσης πολλά κοινά.

Στη διάρκεια του φόρουμ έγινε παρουσίαση του εθνικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες της χώρας μας και Ρώσους αξιωματούχους και ακολούθησε συζήτηση για την αλληλενέργεια των τουριστικών επιχειρήσεων και των περιφερειών Ρωσίας και Ελλάδας για την προώθηση των αμοιβαίων τουριστικών προϊόντων, ενώ θα ακολουθήσουν επιμέρους συναντήσεις.


12/06/2018 - (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Θεσσαλονίκη, Greece Πηγή: hellasjournal.com - By Mignatiou.Com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More