Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Σε παραλίες, μνημεία και επαύλεις οι πολιτικοί γάμοι στη Ρόδο...

Ο Δήμος Ρόδου καθόρισε με απόφασή του τους τόπους και χρόνους τέλεσης πολιτικών γάμων.

Οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να κατατίθενται μέχρι και την προηγούμενη ημέρα το αργότερο και αφορούν στην τέλεση γάμων όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 11 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ., πλην της Κυριακής.

Ως τόποι τέλεσης των πολιτικών γάμων, ορίστηκαν τα δημοτικά καταστήματα των εδρών των δημοτικών ενοτήτων και των εδρών των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ρόδου.

Σε περιπτώσεις προσωρινής ακαταλληλότητας των ανωτέρω τόπων για οποιοδήποτε λόγο ή όταν αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες του εκάστοτε γάμου, ορίστηκαν ως τόποι τέλεσης πολιτικών γάμων επί πλέον και οι ακόλουθοι χώροι που αποτελούν δημοτικά κτήρια ή εξωτερικούς κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους:

- Για τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου, τις περιοχές: Παν. Τσαμπίκας, Αγ. Αγάθης και Στεγνών.

- Για τη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, τις περιοχές: Παναγιάς Καθολικής Αφάντου και Αγίου Νικολάου Κολυμπίων.

- Για τη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού, την Ακρόπολη της Φιλερήμου.

- Για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, το μνημείο των Πηγών Καλλιθέας.

- Για τη Δημοτική Ενότητα Καμείρου, την περιοχή Προφήτη Ηλία.

- Για τη Δημοτική Ενότητα Λινδίων, τις περιοχές: Αποστόλου Παύλου, Πεύκων, κεντρικής παραλίας Λίνδου, έναντι Ξενοδοχείου «Μελένος» στη Λίνδο, Βληχών, και παραλίες: Βληχών, Καλάθου και Ψάλτου.

- Για τη Δημοτική Ενότητα Ροδίων, τις περιοχές: πλατείας «Αντινάυαρχου Π. Ιωαννίδη» («ελαφάκια»), βορείου άκρου οδός Ακροπόλεως στο λόφο Αγ. Στεφάνου (Μόντε Σμιθ), πάρκου Ροδινιού συμπεριλαμβανομένου του προαύλιου χώρου του κτηρίου και Ροδιακής Έπαυλης και του  περιβάλλοντος χώρου αυτής, εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Με μέριμνα του υπευθύνου ληξιάρχου, θα γίνεται έγκαιρα η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τον ακριβή τόπο και χρόνο τέλεσης του γάμου, καθώς και για την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου, ώστε να δίνεται στην τελετή του γάμου η επισημότητα που της ταιριάζει.


tornosnews.gr - May 24, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More