Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018

Τελευταίο κουδούνι σήμερα στα γυμνάσια- Ξεκινούν οι εξετάσεις...


Η τελευταία ημέρα μαθημάτων είναι η σημερινή για τα γυμνάσια της χώρας, αυτό ωστόσο δε σημαίνει ξεκούραση για τους μαθητές, αφού από αύριο, 1η Ιουνίου, ξεκινούν οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις. 

Η εξεταστική αυτή περίοδος θα διαρκέσει, έως και τις 6 Ιουνίου, και τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο έως τις 12 Ιουνίου. Οι εξετάσεις για όσους τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα, θα πρέπει να έχουν ολοκληθωθεί έως τις 7 Ιουνίου.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων, θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της υποστηρικτικής διδασκαλίας -για όσους μαθητές παραπεμφθούν σε επαναληπτική εξέταση- μαζί με το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου.

Η δεύτερη εξεταστική περίοδος θα διενεργηθεί μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αρχίζοντας από τις 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα της εν λόγω περιόδου θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Πάντως, από σήμερα και μέχρι και τις 12 Ιουνίου (ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου), δίνονται οι έλεγχοι προόδου του δεύτερου τετραμήνου.

Παράταση των ηλεκτρονικών εγγραφών

Μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουνίου, παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφών για το σχολικό έτος 2018-2019.

Έτσι, όσοι επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη δημόσιων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, θα πρέπει να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης» στον ιστότοπο της εφαρμογής e-εγγραφές, έως τις 6 Ιουνίου, στις 10 το βράδυ.


Η αρχική προθεσμία έληγε τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι και ημέρα λήξης των μαθημάτων στα γυμνάσια.


(ΑΠΕ- ΜΠΕ) - Πηγή: www.lifo.gr - May 31, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More