Τετάρτη, Μαΐου 30, 2018

Δεύτερη στην Ευρώπη με τα πιο καθαρά νερά η Κύπρος

Τα νερά κολύμβησης της Κύπρου αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικής ποιότητας με ποσοστό συμμόρφωσης 97,3%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2017.

Πρώτη στην λίστα των θαλάσσιων νερών κολύμβησης είναι η Μάλτα με 98.9%, δεύτερη η Κύπρος με 97,3% και τρίτη η Ελλάδα με 95,9%. Το απόλυτο 100% εξασφάλισε το Λουξεμβούργο, ποσοστό όμως που αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης των 12 εσωτερικών νερών κολύμβησης (λίμνες) που διαθέτει.

Η επίσημη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων για την ποιότητα των νερών κολύμβησης της Ευρώπης έγινε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κ. Karmenu Vella, ο οποίος ανάφερε ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για τους Ευρωπαίους, η οποία οφείλεται στην καλή συνεργασία και τη συνεχή επαγρύπνηση. Τόνισε ακόμα ότι για την ποιότητα των υδάτων παίζουν ρόλο η βιομηχανία, οι τοπικές αρχές οι υπηρεσίες και οι πολίτες της κάθε χώρας. Ήταν πραγματικά ένας καλός χρόνος για τις ευρωπαϊκές θάλασσες, τις παραλίες και τις λίμνες σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Φωτογραφία: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα).  - May 30, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More