Τετάρτη, Απριλίου 04, 2018

Η καρδιά του Ελληνικού Έθνους κτυπά στα Δωδεκάνησα: Η ελληνική σημαία που συγκινεί - Γράφει η Σάντυ Λαδικού*


April 4, 2018 -

Σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει κινδύνους, με την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα να απειλείται ευθέως από τον Ταγίπ Ερντογάν, και την Τουρκία, η καρδιά της Ελλάδας, είναι ζωντανή και ακμαία, σε ένα από τα προκεχωρημένα φυλάκια του Ελληνισμού τα Δωδεκάνησα, και συγκεκριμένα στην Κάλυμνο.

Μια τεράστια ελληνική σημαία, 375 τμ, ζωγραφίστηκε στα βουνά της Καλύμνου. Στην καρδιά των Καλύμνιων χτυπάει δυνατά η Ελλάδα και το δείχνουν οι κάτοικοι του νησιού με κάθε τρόπο. Την Μεγάλη Δευτέρα εθελοντές ζωγράφισαν στα βουνά του νησιού μία τεράστια ελληνική σημαία, 375τμ, ώστε να είναι ορατή από όλους και από παντού. Το σημείο όπου ζωγραφίστηκε το εθνικό μας σύμβολο , είναι τα βουνά της Πόθιας κάτω ακριβώς από το εκκλησάκι της Ανάστασης και του Σταυρού. Μάλιστα στο σημείο εκείνο υπήρχε μία μικρότερη σημαία η όποια όμως με το πέρασμα των χρόνων ξέβαψε και έτσι φέτος αποφασίστηκε όχι μόνο να ζωγραφιστεί εκ νέου, αλλά να μεγαλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο εκείνο είχαν χάσει την ζωή τους 4 άτομα το Πάσχα του 1980 από έκρηξη δυναμίτιδας. Ως γνωστόν το Πάσχα στην Κάλυμνο είναι «εκρηκτικό» καθώς κάθε χρόνο στα βουνά του νησιού, πέφτουν εκατοντάδες κιλά δυναμίτιδας δημιουργώντας ένα ξεχωριστό κλίμα. Είναι δε τόσος ο θόρυβος που προκαλείται που πολλές φορές ακούγεται και στα γύρω νησιά.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα η ιδέα ανήκει στα αδέρφια Αμπελά οι οποίοι είναι ελαιοχρωματιστές. Βοήθησε η επιχείρηση Ανατολίτη που έκανε δωρεά τα χρώματα. Φυσικά, ως γνωστόν οι Καλύμνιοι έχουν υψηλό πατριωτικό αίσθημα και αμέσως έσπευσαν πολλοί εθελοντές να βοηθήσουν αλλά και να προσφέρουν τόσο υλικά όσα και βοηθώντας. Φαίνεται όμως ότι η εντυπωσιακή σημαία στο αμέσως προσεχώς διάστημα θα φωταγωγηθεί καθώς υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθούν προβολείς.

Όπως και στην εντυπωσιακή φωτογραφία , η ελληνική σημαία πλέον καλωσορίζει όλους όσους επισκέπτονται το νησί των σφουγγαράδων ή περνούν ακτοπλοϊκά.


*Η Σάντυ Λαδικού, είναι Ιδιοκτήτης – Δημοσιογράφος στο Radio Proto 91,5 στην ΚΩ.

Πηγή: hellasjournal.com / By Mignatiou.Com  - Apr 04, 2018 
________________________

Video από kalymnos-news.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More