Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Χαμόγελο του Παιδιού: Φονικά όπλα τα βεγγαλικά στα χέρια των παιδιών

«Πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας» -


Την επικινδυνότητα της χρήσης των κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά επισημαίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» λίγες μέρες πριν την Ανάσταση.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός κάνει λόγο για «φονικά όπλα» στα χέρια των παιδιών, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, καθώς είναι αρκετά τα περιστατικά τραυματισμών στην Ελλάδα.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

«"Το Χαμόγελο του Παιδιού", εν όψει Πάσχα και για μία ακόμα χρονιά, ενημερώνει τα παιδιά και τους γονείς για τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά.

Τα στοιχεία, που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται αντιπροσωπεύουν παιδιά, οικογένειες, ανθρώπους που ζουν γύρω μας και αναπάντεχα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης. Αρκετά είναι τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα χειριστεί ο οργανισμός και τα οποία πέρα από σοβαρές σωματικές βλάβες επιφέρουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία είναι δεδομένες, οφείλουμε όμως και εμείς ως γονείς να ενημερώσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Δυστυχώς το να προμηθευτούν τα παιδιά αυτά τα είδη παραμένει εξαιρετικά εύκολο, πολύ απλά από το κατάστημα της γειτονιάς τους. Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε ότι δυναμιτάκια, κροτίδες και βεγγαλικά στα χέρια των παιδιών γίνονται "φονικά όπλα" που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας».


newsbeast.gr - Apr 04, 2018

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More