Πέμπτη, Απριλίου 26, 2018

Στο Ειδικό Πρόγραμμα με 3,5 εκ. η Ροδιακή Έπαυλη

Την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης, στο αίτημά του για χρηματοδότηση των έργων της Ροδιακής Έπαυλης, εκφράζει ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.

«Άρχισαν να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που έθεσε προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέταξε στο Ειδικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την αποκατάσταση του κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης (που παραχωρήθηκε στο Δήμο Ρόδου) καθώς και την ανάπλαση του κήπου, με το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ.

«Ένας στόχος του Δήμου που εκφράζει απόλυτα το ροδιακό λαό, όπως είναι η αποκατάσταση και αξιοποίηση της Ροδιακής Έπαυλης, υλοποιείται» δήλωσε ο δήμαρχος.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Άρχισαν να υλοποιούνται οι αποφάσεις του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Ο δήμος Ρόδου πέτυχε τη χρηματοδότηση των έργων στη Ροδιακή Έπαυλη με 3,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Ρόδου προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Η απόφαση χρηματοδότησης έρχεται μετά την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου στις 7-6-2017 που επετεύχθη μετά από επίμονες προσπάθειες και αιτήματα.

Η νέα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας περιλαμβάνει την αποκατάσταση του διατηρητέου ιστορικού κτηρίου της Ροδιακής Έπαυλης καθώς και την αξιοποίησή τους για στέγαση δημοτικής βιβλιοθήκης και άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Περιλαμβάνει επίσης την ανάπλαση των 24 στρεμμάτων κήπου που την περιβάλλει, ανάδειξή του σε βασικό φυσικό πνεύμονα της πόλης της Ρόδου και αξιοποίησή του σαν χώρο τέχνης και πολιτισμού.

Ειδικότερα η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει δύο υποέργα και συγκεκριμένα την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου με 1.800.000 ευρώ και του κήπου με 1.700.000 ευρώ».

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι «ένας στόχος του Δήμου που εκφράζει απόλυτα το ροδιακό λαό όπως είναι η αποκατάσταση και αξιοποίηση της Ροδιακής Έπαυλης, υλοποιείται. Το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα εγκατασταθούν οι εργολάβοι για το ξεκίνημα των εργασιών».


Πηγή:  ert.gr - Apr 26, 2018


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More