Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Γκρίνιες Ryanair για τις χρεώσεις Fraport - Φέρνει 5,7 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα

Η παραχώρηση από την κυβέρνηση της διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport έχει ως αποτέλεσμα νέες αυξημένες χρεώσεις, τονίζει η εταιρεία. Φέρνει 5,7 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα φέτος. Εξι νέα δρομολόγια. 

Με σκληρή επίθεση στη Fraport για τις αυξημένες χρεώσεις που θα ισχύουν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από την 1η Απριλίου συνδύασε την παρουσίαση του προγράμματος πτήσεων η Ryanair, μέσω του εμπορικού της διευθυντή David O’Rien.

Σύμφωνα με το ανώτερο στέλεχος της Ryanair, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι αρχικές τους εκτιμήσεις πως η παραχώρηση από την ελληνική κυβέρνηση της διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport έχει ως αποτέλεσμα νέες αυξημένες χρεώσεις στα αεροδρόμια, οι οποίες δυσκολεύουν την περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης προς τη χώρα, ιδιαίτερα σε μήνες χαμηλής ζήτησης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα χρέωσης 90 ευρώ για την παρουσία πυροσβεστικού οχήματος κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού των αεροπλάνων με καύσιμα, στις περιπτώσεις όπου γίνεται ταυτόχρονα επιβίβαση επιβατών, όπως συμβαίνει με τις εταιρίες χαμηλού κόστους. Σημείωσε ότι αυτή η χρέωση δεν υπάρχει πλέον πουθενά εκτός από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα εκτίμησε ο εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής, η εταιρία θα διακινήσει φέτος 5,7 εκατ. επιβάτες προς την Ελλάδα, καταγράφοντας άνοδο 14%. Ιδιαίτερα προς την Αθήνα, η εταιρία αναμένεται να διακινήσει 2,9 εκατ. επιβάτες.

Η εταιρία προανήγγειλε έξι νέα δρομολόγια από Αθήνα, μεταξύ των οποίων προς την Ακαμπα και το Μαρακές.


Παναγιώτης Δ. Υφαντής
ifandis@euro2day.gr

Πηγή:  euro2day.gr - Mar 06, 2018

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More