Τρίτη, Μαρτίου 06, 2018

Αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου της Κω έως 19 Μαρτίου


Σε αναστολή της λειτουργίας του αεροδρομίου της Κω έως τις 19 Μαρτίου προχωρεί η Fraport Greece προκειμένου να ανακατασκευαστεί ο διάδρομος προς - απογείωσης και ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών. Ωστόσο, τα περιστατικά αεροδιακομιδής ασθενών συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με χρήση ελικοπτέρων.

Σε συνέχεια μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης περσινής χρονιάς για το αεροδρόμιο Κω, η οποία και σημαδεύτηκε από μία αύξηση 20,7% στην κίνηση των επιβατών με 2,3 εκατ. επιβάτες, η Fraport Greece υλοποιεί σημαντικές εργασίες αναβάθμισης και ανάπτυξης του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο της Κω θα υποδεχθεί την καλοκαιρινή περίοδο με νέες υποδομές που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Alexander Zinell. Παράλληλα η Fraport Greece ξεκινάει τα έργα για έναν ολοκαίνουριο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει το παλιό κτήριο.

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κω επίσης περιλαμβάνουν νέο Τερματικό Σταθμό 23.106 τ.μ. - 201% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε σχέση με σήμερα, νέο πυροσβεστικό σταθμό, ανακαίνιση/επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, 75% αύξηση των σταθμών Check-in (από 16 σε 28), 125% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 9).


naftemporiki.gr - Mar 06, 2018                                                                                                                         

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More