Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018

Χρηματοδοτούνται Ρόδος και Κως για αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης

Στην αύξηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», κατά 88,6 εκ. ευρώ, για έργα αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης, προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
 
Μέσω του προγράμματος «Υποδομές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» – ΕΣΠΑ 2014-2020, οι Δήμοι έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τα δίκτυα ύδρευσης και να επιλύσουν το πρόβλημα των διαρροών με σκοπό την ορθολογικότερη χρήση των υδάτινων πόρων της χώρας και τη βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων νερού.
 
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ανάμεσα στους Δήμους – Δικαιούχους έχουν εγκριθεί εννέα προτάσεις νησιωτικών Δήμων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα νησιά μας ν’ αναβαθμίσουν τα τοπικά τους δίκτυα και να ενισχύσουν τις υποδομές τους.
 
Στη Δωδεκάνησο, εγκρίθηκε για τη Ρόδο ποσό 1.495.000,00 ευρώ, που αφορά την επέκταση του συστήματος τηλελέγχου – τηλεχειρισμού της ΔΕΥΑ Ρόδου, στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Καλλιθέας και για την Κω, ποσό 1.499.800,00 ευρώ.


Πηγή: ert.gr - Feb 15, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More