Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

Προσοχή: Έντονα καιρικά φαινόμενα...

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, αρχικά το Ιόνιο και επεκτάθηκαν στα ηπειρωτικά και βαθμιαία θα εξαπλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Πυκνές χιονοπτώσεις πέφτουν στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ θα χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα, από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί στα βόρεια πιθανώς 8 μποφόρ, που βαθμιαία στα νότια θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα ανατολικά. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 2 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές η χιονόνερο σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα υπόλοιπα τμήματα.
Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παράκτια τμήματα, οι οποίες βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 1 έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου πάνω από τα 200 μέτρα και της δυτικής Στερεάς πάνω από τα 300-400 μέτρα.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο 8 με 9, που θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα νότια θα εξασθενήσουν.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά, σε περιοχές πάνω από τα 200 μέτρα στα βόρεια και κυρίως πάνω από τα 300 μέτρα σε Ευρυτανία, Φωκίδα και Φθιώτιδα, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει και στα πεδινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. .
Θερμοκρασια: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΕΜΥ - Feb 26, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More