Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Αυξημένες 15% οι κρατήσεις από Τσέχους τουρίστες

Η νέα διψήφια αύξηση στις κρατήσεις για το 2018 είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι το 2017 καταγράφηκε αύξηση 17,1% στις αεροπορικές αφίξεις Τσέχων τουριστών.


Υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα καταγράφεται από την Τσεχία για το 2018, με αύξηση 15% στις κρατήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με παράγοντες της τσεχικής τουριστικής αγοράς στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Πράγας, «Holiday World 2018», όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο και δυναμικές προωθητικές ενέργειες.

Την έκθεση επισκέφτηκαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της τσεχικής τουριστικής βιομηχανίας και με εκπροσώπους των tσεχικών ΜΜΕ, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η νέα διψήφια αύξηση στις κρατήσεις για το 2018 είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι το 2017 καταγράφηκε αύξηση 17,1% στις αεροπορικές αφίξεις Τσέχων τουριστών. Η χώρα μας αποτελεί την πρώτη επιλογή τουριστικού προορισμού των Τσέχων όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, ενώ η Τσεχία είναι μία από τις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του τουρισμού προς την Ελλάδα το 2017.

Στο πλαίσιο των επαφών της ηγεσίας του ΕΟΤ στην έκθεση -παρουσία της Προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβακίας κας Νικολέττας Νικολοπούλου- συζητήθηκε η ένταξη στα προγράμματα των τουριστικών ομίλων, περισσότερων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων. Επίσης δόθηκε έμφαση στην προοπτική διοργάνωσης ταξιδίων εξοικείωσης, με στόχο τη δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην τσεχική τουριστική αγορά.

Ο ΕΟΤ έλαβε βραβείο και διακρίθηκε για τη συνολική του παρουσία στην έκθεση, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μεταξύ περίπου 200 συμμετοχών. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στηn Πράγα κ. Ευθύμιος Ευθυμιάδης συνοδευόμενος από τον κ. Παύλο Ολζιέρσκυ, Σύμβουλο Α' ΟΕΥ της Πρεσβείας.


euro2day.gr - Feb 22, 2018

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More