Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου δεν διακόπτει την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ

Δεν ακολουθεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς να διακόψουν την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ, για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε συγκεκριμένα ότι αυτές τις ημέρες εξοφλούνται οι οφειλές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, και τις επόμενες ημέρες ο Μάρτιος.
 
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική» δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, πριν αποδειχθεί εάν τηρηθούν ή όχι οι υποσχέσεις του Υπουργού.
 
«Δεν θα κάνουμε προς το παρόν διακοπή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα σκευάσματα για τον διαβήτη. Υπήρξαν δεσμεύσεις από τον υπουργό για την καταβολή οφειλών τριών μηνών για τα αναλώσιμα εντός του Αυγούστου και σε δεύτερη φάση αναμένεται να πληρωθούν οι άλλοι τρεις μήνες που απομένουν. Επιπλέον, υπήρξαν δεσμεύσεις για την καταβολή δύο δόσεων των λοιπών οφειλών. Αν τηρηθούν οι υποσχέσεις, τότε θα είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει συνεπώς κανένας λόγος να διακόψουμε την πίστωση και να ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς. Εάν όμως δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, τότε θα κληθεί το Σεπτέμβριο το διοικητικό μας συμβούλιο να πάρει αποφάσεις».


ert.gr - Aug 02, 2017 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More