Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Die Welt για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα: Επιστροφή ως αντάλλαγμα για το Brexit


Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt 

Μια πρώτης τάξης ευκαιρία για άσκηση ασφυκτικής πίεσης στη Βρετανία για επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα βλέπει η Die Welt στο Brexit. H ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας προτείνει οι Έλληνες να πιέσουν το Ηνωμένο Βασίλειο εκεί που «πονάει», δηλαδή στην οικονομική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για την αποχώρησή του από την Ένωση.

Η πρόταση είναι να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ως αντάλλαγμα για το Brexit. Αυτό το βασίζει στο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της για να είναι εφικτή οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία με την ΕΕ. Αλλιώς, ναι μεν η Βρετανία θα μπορέσει να φύγει, αλλά δεν θα μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, βάσει των κανονισμών της ΕΕ, το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την ΕΕ θα πρέπει να εγκριθεί από κάθε εθνικό κοινοβούλιο στην ΕΕ, άρα και του Ελληνικού.



Τέλος, το δημοσίευμα επισημαίνει και σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Δράσης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, Αλέξη Μανθεάκη, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει και τις απόψεις που έχει αναπτύξει δημόσια ο  Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και ακτιβιστής Τζορτζ Κλούνεϊ από το 2014 για την ανάγκη επιστροφής των μαρμάρων στην Αθήνα.

naftemporiki.gr - Aug 09, 2017

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More