Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017

Πως να ταξιδέψετε στον κόσμο φθηνότερα

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα ταξίδι; Ποιος δε θα ήθελε να ζήσει αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία της περιπέτειας και της εξερεύνησης; Τα ταξίδια μας δίνουν την ευκαιρία να «αποσυνδεθούμε» από την κανονική μας ζωή, να βιώσουμε την αίσθηση της χαλάρωσης και να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Η εξοικείωση με νέα ήθη και έθιμα, καθώς και διαφορετικούς τρόπους ζωής, λειτουργεί απίστευτα ευεργετικά για το νου, πόσο μάλλον αν συνδυάζεται με τη συνοδεία ενός αγαπημένου μας προσώπου.

Ωστόσο, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία και άλλα έξοδα λειτουργούν ως αποτρεπτικοί παράγοντες για συχνά ταξίδια. Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας πολύ πιο οικονομικό και σας τους παρουσιάζουμε.

Αποφύγετε τις απευθείας πτήσεις

Αν για εσάς η εξοικονόμηση χρημάτων είναι πιο σημαντική από τον χρόνο, τότε προτιμήστε πτήσεις με στάσεις. Σε όλες της μηχανές αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων μπορείτε να βρείτε απευθείας πτήσεις, αλλά και πτήσεις με ανταπόκριση που συνήθως είναι πολύ πιο φθηνές. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε και άλλα μεταφορικά μέσα για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Ταξιδέψτε μέσα στη low season

Αποφύγετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της high season σε προορισμούς που ξέρετε ότι είναι πολύ δημοφιλείς. Για παράδειγμα, προτιμήστε την Αυστραλία τα Χριστούγεννα ή Ισπανία το καλοκαίρι. Ο Οκτώβρης και ο Φεβρουάριος πάντως, είναι από μήνες που μπορείτε να εξασφαλίσετε τα πιο φθηνά εισιτήρια στην Ευρώπη.

Μείνετε σε διαμερίσματα

Τα ξενοδοχεία πάντα θα είναι πιο άνετα αλλά και πιο ακριβά. Υπάρχουν πολλές ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπου μπορείτε να βρείτε φθηνά διαμερίσματα ή ακόμα και να φιλοξενηθείτε στον καναπέ κάποιο ντόπιου. Σε πιο μικρές πόλεις και χωριά υπάρχει η δυνατότητα της δωρεάν διαμονής με αντάλλαγμα εθελοντικής εργασίας, στον κήπο ή στη φάρμα κάποιου σπιτιού.

Ζυγίστε τις αποσκευές σας από το σπίτι

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε πώς είναι να ξεκινάς από το σπίτι με όρεξη για το ταξίδι και στο αεροδρόμιο να ανακαλύπτεις ότι η αποσκευή σου είναι υπέρβαρη και ότι πρέπει να πληρώσεις αυξημένες χρεώσεις. Γι΄ αυτό ζυγίστε τις αποσκευές σας νωρίς στο σπίτι για να γλιτώστε το άγχος και την επιπλέον χρέωση.

Διαλέξτε το πιο «φθηνό» αεροδρόμιο

Πολλές φορές το αεροδρόμιο παίζει ρόλο στην τιμή των αεροπορικών. Συνήθως τα μεγάλα αεροδρόμια έχουν πιο ακριβούς φόρους, οπότε φροντίστε να επιλέξετε ένα αεροδρόμιο μικρότερο και λιγότερο δημοφιλές. Μπορεί να βρίσκεται μισή ώρα πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Μην νοικιάζετε αυτοκίνητα στις μεγάλες πόλεις

Το αυτοκίνητο είναι χρήσιμο μόνο όταν θέλετε να κάνετε διαδρομές εκτός πόλης ή πιθανότατα ένα roadtrip. Διαφορετικά μάλλον θα σας είναι άχρηστο. Το πάρκινγκ σε άλλες χώρες δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και εκτός αυτού μπορεί να σας κοστίσει παραπάνω από ότι είχατε υπολογίσει. Άλλωστε τι καλύτερο από το να ερευνήσετε τα στενά σοκάκια της κάθε γειτονιάς με τα πόδια ή με το ποδήλατο;

Εξασφαλίστε δωρεάν είσοδο στο μουσεία

Τα περισσότερα μουσεία έχουν δωρεάν ώρες ή μέρες. Για παράδειγμα, το Κολοσσαίο, όπως και πολλά άλλα μουσεία στον κόσμο, δέχεται όλους τους τουρίστες του δωρεάν κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, ενώ το μουσείο Πράντο στην Μαδρίτη έχει δωρεών είσοδο από Δευτέρα μέχρι Σάββατο από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Μην κολλάτε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες

Μερικές φορές, μια δυο μέρες πριν ή μετά την ημερομηνία που θέλουμε, υπάρχουν πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Για να το βρείτε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο χαμηλού κόστους στις μηχανές αναζήτησης.


Πηγή: tvxs.gr - Aug 11, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More