Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Εκδρομή στα μικρά Δωδεκάνησα: Αρκιοί, Μαράθι, Τηγανάκια - Διαμάντια στο Αιγαίο

Εκπληκτικές παραλίες και πανέμορφοι ορμίσκοι -

Αν προτιμάτε εναλλακτικές,  ήσυχες διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία, με τοπία που θα σας γεμίσουν εσωτερική γαλήνη, τα μικρά Δωδεκάνησα είναι μία ιδανική επιλογή. Όχι μόνο για αυτήν την ηρεμία, αλλά είναι και μία πολύ καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε μία λιγότερο γνωστή γωνιά της Ελλάδας.

Μία συστάδα νησιών πανέμορφων βρίσκονται σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων από την Πάτμο και νότια των Λειψών είναι οι Αρκιοί. Διοικητικά ανήκουν στην Πάτμο και είναι από τα λίγα ελληνικά νησιά όπου το 3/4  της επιφάνειάς του δεν κατοικείται και είναι απαλλαγμένο από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Εκτός τουριστικής περιόδου, μόνο 50 άνθρωποι κατοικούν το νησί ,οι οποίοι ζουν από την αλιεία και την εκτροφή ζώων, κυρίως κατσικιών.

Η πιο ονομαστή παραλία τους είναι τα Τηγανάκια, με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της. Τα βράχια την προφυλάσσουν από το δυνατό αέρα και γι αυτό είναι τέλεια για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Άλλες παραλίες είναι το Λιμνάρι, η Πατελιά, ο Καψαλιασμένος και πλήθος από όμορφους κολπίσκους.

Στο σύμπλεγμα των Αρκιών ανήκει και το Μαράθι (ή Μάραθος) και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νησί. Αν και με έκταση μόλις 355 στρεμμάτων, είναι κατοικημένο και διαθέτει έναν μικρό οικισμό και πολύ καλή παραλία.


Την περίοδο του καλοκαιριού λειτουργούν ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Στην ίδια ακτίνα, περιμετρικά των Λειψών, υπάρχουν περίπου 25 ακατοίκητα νησάκια. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι τα Ασπρονήσια, ένα σύμπλεγμα από τρεις βραχονησίδες στην ανατολική πλευρά των Λειψών, με ψηλά βράχια, παραλίες με λευκό βότσαλο και τιρκουάζ νερά, ενώ στα νοτιοδυτικά βρίσκεται το Μακρονήσι.

Αρκετά από τα νησάκια είναι επισκέψιμα με τουριστικά καραβάκια από Πάτμο και Λέρο, που πραγματοποιούν εκδρομές.

Η ιδανική επιλογή, αν θέλετε να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία είναι να ξεκινήσετε από Λέρο με τον «Αγ. Γεώργιο» με καπετάνιο τον Μανώλη Βογιατζή. Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τουριστικά δρομολόγια, καθώς η φιλοξενία του θα σας κερδίσει και θα νιώσετε ότι ταξιδεύετε με φίλους. Θα σας φιλέψει τα πιο νόστιμα μεζεδάκια, θα σας πάει στα καλύτερα μέρη και θα σας υποδεχτεί πάντα με χαμόγελο και ζεστασιά. Μπορείτε μάλιστα να ναυλώσετε αυτό το μοναδικό τρεχαντήρι για ημερήσια κρουαζιέρα.

Για πληροφορίες: 6976473086, 6945551731, 22470-23969, σελίδα Facebook Agios Georgios

protothema.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More